Alegi persoanele potrivite drept prieteni? CINCI tipuri de oameni de care trebuie să te ferești

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Cum te fac să te simți oamenii din jurul tău? Ești cu adevărat fericit? Prieteniile toxice pot fi un factor dăunător în viața ta. Află de cine ar trebui să te îndepărtezi!

A avea o familie iubitoare și grijulie, partener și prieteni este important pentru a te menține fericit și împlinit în viață. Cu toate acestea, ca orice în viață, este imposibil să ai doar lucruri bune fără să experimentezi lucruri rele, iar având prieteni răi și toxici a fost întotdeauna o întâmplare foarte comună.

Relațiile toxice pot fi foarte dăunătoare pentru starea ta generală de bine. Deci este foarte important să tai legăturile toxice.

Iată cinci tipuri de oameni cu care ar trebui să încetezi să mai fii prieten!

Prietenul care are mereu nevoie de ceva

Este prietenul tău mereu prezent doar atunci când are nevoie de ceva de la tine? Aceasta este un semn clar că ai o prietenie toxică. Nu înțelege greșit. Este în regulă să ai nevoie de lucruri de la prietenii tăi din când în când. Dar un prieten care cere constant lucruri de la tine, fie bani, notițe de curs sau o cursă cu mașina, fără să ofere nimic în schimb, cu siguranță nu va contribui la fericirea ta. Prietenii adevărați implică interes mutual și nu una dintre persoane doar luând de la cealaltă. În loc să fie interesat de tine, te vede doar ca pe cineva de la care poate lua.

Prietenul care te manipulează psihologic

Ai avut vreodată un prieten care te acuză constant atunci când ceva rău se întâmplă în relație? Dacă răspunsul este da, s-ar putea să trebuiască să iei în considerare faptul că prietenul tău îți manipulează mintea. Manipularea mentală se referă la acțiunea de a face o persoană să își pună la îndoială gândurile, amintirile și lucrurile care se întâmplă în jur. Compară ceea ce spune prietenul tău cu modul în care acționează. De exemplu, dacă prietenul tău spune că îi pasă de tine, după ce te-a acuzat, dar te tratează foarte rău, șansele sunt să te manipuleze mental.

Tocmai ai încheiat o prietenie de lungă durată pe care o prețuiai? Iată cum să treci mai ușor peste pierdere!

Prietenul care niciodată nu inițiază contactul cu tine

Simți că ești singurul care face totul într-o prietenie pentru a o menține? Ești mereu tu cel care trebuie să facă planuri pentru a te întâlni cu prietenul tău? O trăsătură foarte comună a unei prietenii toxice este o investiție unilaterală de timp și efort. Când decid să-ți răspundă la mesaje, îți dau senzația că îți fac un favor. Dacă te regăsești în acea situație, ar putea fi o idee bună să găsești o modalitate de a ieși din relație.

Prietenul care mereu vorbește numai despre el însuși

Menținerea unui echilibru în relații poate fi considerată imposibilă, deci acceptarea faptului că unele lucruri vor fi nedrepte în prietenii este foarte comună. Conversațiile cu prietenul tău ajung mereu să fie despre el? Chiar și atunci când le vorbești despre o problemă pe care o ai, o transformă în așa fel încât conversația să fie despre ei. S-ar putea să cauți pe cineva căruia să îți descarci problemele, doar pentru a constata că tu ești cel care ascultă problemele prietenului tău. A avea un astfel de prieten poate fi frustrant, deoarece vei simți că nu te poți baza pe ei.

Patru VIRTUȚI care te vor ajuta să rămâi calm în situațiile grele. Este atât de simplu, dar noi ne complicăm!

Prietenul care mereu te desconsideră

Simți că prietenul tău spune constant lucruri pentru a te desconsidera sau pentru a te face să te simți inferior?  Este normal să te simți ca și cum nu ești într-un loc în care ai dori să fii atunci când unul dintre prietenii tăi primește o promovare sau a realizat ceva ce tu nu ai. În fond, această senzație este una dintre principalele forțe ale succesului. Cu toate acestea, este complet diferit dacă prietenul tău este cel care vine la tine și se laudă cu promovarea cu intenția de a te face să te simți inferior.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel