Alimentația poate ajuta la reducerea durerilor menstruale. Ce tip de alimentație susțin specialiștii

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels (Polina Zimmerman)
Sursă foto: Pexels (Polina Zimmerman)

Durerea menstruală poate afecta calitatea vieții unei femei, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea simptomelor. 

Aproximativ 85% dintre femei suferă de balonare dureroasă, crampe și dureri abdominale în timpul menstruației, iar unele problemele pot dura ani de zile.

„Deoarece durerea menstruală este o cauză principală a absenteismului școlar pentru fetele adolescente, este important să se exploreze opțiuni care pot minimiza durerea”, a spus dr. Stephanie Faubion, directorul Centrului pentru Sănătatea Femeii al Clinicii Mayo din Jacksonville, Florida, într-o declarație. Aceasta nu a fost implicată în studiu.

Dar există ajustări comportamentale pe care fetele și femeile tinere le pot face pentru a reduce durerea, potrivit unei noi analize a studiilor. „Modificarea dietei ar putea fi o soluție relativ simplă care le-ar putea oferi o ușurare substanțială”, a spus Faubion, care este, de asemenea, directorul medical pentru Societatea Nord-Americană pentru Menopauză, despre rezultatele cercetării.

Alimentele inflamatorii cresc riscul de dureri acute

Rezumatul, prezentat miercuri la reuniunea anuală a NAMS, a explorat legătura dintre dietă și dismenoree, termenul medical pentru menstruația dureroasă. Autoarea principală, Serah Sannoh, a declarat pentru CNN că a devenit interesată de subiect din cauza propriilor dureri menstruale, care a afectat-o ​​încă din adolescență.

„Am descoperit că dietele bogate în alimente inflamatorii, cum ar fi carnea provenită de la unele animale, uleiul, zaharurile, sărurile și cafeaua contribuie la un risc crescut de durere în timpul menstruației unei femei”, a spus Sannoh, care a efectuat cercetarea în calitate de stagiar la Universitatea Rutgers, Robert Wood Johnson. Facultatea de Medicină din New Jersey. În prezent, este studentă la medicină la Școala de Medicină Lewis Katz de la Temple University din Philadelphia.

„Multe dintre lucrurile pe care tinerii le mănâncă sunt foarte inflamatorii... carne, alimente pline de zaharuri și grăsimi trans. Dar dacă ar urma o dietă antiinflamatoare cu fructe, legume, ulei de măsline, cum ar fi dieta mediteraneană, intensitatea și numărul crampelor ar putea scădea”, a declarat Dr. Monica Christmas, membru al consiliului NAMS, profesor asociat de obstetrică și ginecologie la Universitatea din Chicago, care nu a fost implicată în studiu. Citește continuarea pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel