Alimente fără acid uric. Stil de viață sănătos pentru cei care suferă de hiperuricemie și gută

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Alimente fără acid uric. Stil de viață sănătos pentru cei care suferă de hiperuricemie și gută / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Alimente fără acid uric. Stil de viață sănătos pentru cei care suferă de hiperuricemie și gută / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Acidul uric reprezintă o substanţă pe care organismul o produce și se găseşte în sânge şi urină. Aceasta rezultă din arderile proteinelor, cu rol de descompunere a purinelor, substanţe prezente în toate celulele corpului şi în multe alimente.

Producerea în exces a acidului uric poate duce la hiperuricemie şi gută, iar persoane care au aceste afecțiuni trebuie să știe care sunt alimentele fără acid uric sau care duc la reducerea acestuia în organism.

Hiperuricemia reprezintă creșterea acidului uric în sânge și se asociază cu alte comorbidități precum sindromul metabolic, bolile renale, bolile cardiovasculare, artroza, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia și diabetul zaharat.

Guta este o afecțiune cronică ce semnifică acidul uric crescut în sânge pentru o perioadă mai lungă de timp, depășindu-se pragul maxim de 6,8 mg/dl, cu depunerea acestuia în diverse organe și sisteme, cu efecte negative majore și ireversibile asupra acestora.

Având în vedere faptul că guta este o boală cronică, ce nu se vindecă, trebuie avută în vedere prevenirea depunerii acidului uric în țesuturi, de aceea tratamentul trebuie urmat toată viața.

Alimente fără acid uric: Soluții oferite de natură pentru a ține guta sub control

 

Ținerea sub control a gutei și pentru reducerea excesului de acid uric se recomandă o anumită dietă.

Unul dintre aceste alimente care duc la reducerea acidului uric este ceapa. Aceasta este recomandată pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Ceapa ajută la creșterea imunității și luptă împotriva infecțiilor provocate de bacterii. Printre acestea, ceapa ne scapă de anumite, gută și de artrită, prin scăderea acidului uric din organism.

Consumul de morcovi se recomandă pentru a scădea nivelul acidului uric, fiind incluși pe lista alimentelor benefice. Consumul lor este unul diversificat. Se pot face sucuri, pot fi gătiți la cuptor, introduși în alte mâncăruri, precum și în stare proaspătă.

O altă legumă recomandată pentru reducerea acidului uric foarte bogată în substanțe antioxidante este țelina. Aceasta se poate consuma atât în stare crudă, în salate, cât și fiartă, adăugată în mâncăruri.

Importanța merelor și a dovleacului

 

Merele, pe lângă celelalte beneficii, datorită conținutului de vitamine benefice, ajută și la reducerea nivelului de toxine. Acestea ajută în mod natural și sigur la scăderea nivelului de acid uric din organism. Indiferent de modalitatea în care sunt consumate, fierte, coapte sau crude, efectul este garantat.

Și dovleacul, considerat un aliment diuretic, elimină acidul uric din sânge în mod natural. Pentru a te bucura la maxim de proprietățile sale, poți încerca pregătirea acestuia la cuptor sau chiar fiert.

Chiar dacă în alt context unele alimente sunt indicate, în cazul unui nivel mărit de acid uric, se evită consumul în exces de fructe. Trebuie să evităm și consumul de alcool, în special berea sau alcoolul concentrat, îndulcitorii sintetici, alimentele de tip fast food, organe de animal (limba, creier), pateu de ficat și altele. Aceste alimente conțin o cantitate mare de purine și din acest motiv, organismul nu face față pentru a reuși să le dizolve complet, potrivit BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel