Alimente recomandate pentru a ameliora starea de mahmureală

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Simptomele mahmurelii: uscăciunea gurii, dureri de cap, intoxicația prelungită și greață.

Deși nicio mâncare nu vă va vindeca mahmureala, hrana potrivită vă va ajuta să preveniți una și să vă reglați sistemul pentru a vă ajuta să vă recuperați mai repede. 

Iaurtul

Potrivit Listverse,iaurtul este un calmant pentru stomac. Dacă te doare stomacul a doua zi după ce ai băut, o lingură sau un bol de iaurt poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac, la reglarea zahărului din sânge și la reducerea balonării. Singurul lucru este că iaurtul are recenzii mixte.

Toast cu avocado

Când bei, pierzi potasiu. Potasiul vă ajută să reglați lichidul din organism și, atunci când nu aveți suficient, poate duce la amețeli, spasme musculare și slăbiciune generală. Avocado are acel potasiu de care corpul vostru are nevoie.

Bananele

Uneori pur și simplu nu vrei să mănânci deloc cu mahmureală, dar trebuie să mănânci ceva.

 Bananele sunt bogate în potasiu și pot ajuta la restabilirea echilibrului fluidelor din organism, așa cum am menționat anterior. De asemenea, conțin magneziu, care poate relaxa vasele de sânge, reducând astfel durerile de cap și sunt o sursă de B6. Vitamina B6 nu este încă un remediu pentru mahmureală, dar face o treabă grozavă în reducerea simptomelor.

Este posibil să fiți deja familiarizați cu cura de mahmureală cu vitamina B. Din nou, nu există un remediu pentru mahmureala. Dar vitaminele B sunt o sursă excelentă de energie pentru organism, iar ficatul le iubește. În special, ficatul va folosi energia din B1, B2, B3 și B6 pentru a accelera procesul de detoxifiere.

Apa cu lămâie

Din punct de vedere tehnic nu este un aliment, dar cu siguranță ceva ce trebuie să-l adaugi la trusa de remedii. După cum știm, ficatul nostru este un jucător important în eliminarea toxinelor și este prietenul nostru atunci când vine vorba de procesarea alcoolului. O parte din motivul pentru care avem mahmureala se datorează și deshidratării. Alcoolul este un diuretic natural, ceea ce face ca rinichii noștri să elimine lichidele mai repede.

Atât apa, cât și lămâia ajută ficatul să proceseze alcoolul și să ne rehidrateze. Antioxidanții găsiți în coaja de lămâie pot stimula enzimele din ficat, iar vitamina C este bună pentru sistemul imunitar în general. Nu vă va oferi o cantitate mare de antioxidanți, dar va fi suficient pentru a ajuta.

Somonul

Mâncați niște somon înainte de a bea. Somonul este bogat în acizi grași esențiali, dar vitamina la care ne uităm aici este B12. O porție de somon conține aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de B12.

Când bei, nivelul de B12 scade, deoarece alcoolul poate împiedica absorbția vitaminei din alimente. Așadar, jocul în prealabil cu un aliment bogat în el, în timp ce nu conține inhibitori, poate ajuta la menținerea acestor niveluri până seara.

Cel mai bine ar fi să mâncați somonul cu niște sparanghel. Cercetările sugerează că sparanghelul ajută la prevenirea leziunilor celulelor hepatice cauzate de alcool. În orice caz, studiul a arătat că a redus inflamația în aceste celule.

Cheeseburger

Da, ajungem la capătul acestei liste cu atotputernicul cheeseburger! Între proteine și grăsimi, un cheeseburger va ajuta la absorbția alcoolului din stomac, astfel încât să nu te lovească la fel de tare.

Cu toate acestea, ar trebui să mănânci burgerul înainte de a începe să bei. Dacă mănânci un burger după ce ai băut, acesta are

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel