Anastasia, astrolog internațional, ne explică semnificația retrogradării tuturor planetelor în astrograma natală: Natura planetei devine orientată în interior

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Sursa foto: Canal YouTube @AnastasiaDoesAstrology
Sursa foto: Canal YouTube @AnastasiaDoesAstrology

Nu știi ce înseamnă retrogradarea planetelor din astrograma natală? Află semnificația pentru fiecare, de la un astrolog internațional.

 

În primul rând, dacă planeta este retrogradă în astrograma natală, vei vedea un mic simbol "R" lângă ea. Ori de câte ori o planetă retrogradează, natura planetei devine orientată în interior. Subiectele legate de planetă sunt foarte importante, semnificative pentru persoană, dar pot fi puțin blocate, inhibate sau întârziate. De obicei, oamenii devin mult mai introspectivi în legătură cu aceste aspecte, dar le ia mai mult timp să se conecteze pe deplin cu natura planetei. De exemplu, dacă Venus este retrogradă, poate că nu a fost suficient de iubire. Sau cu Marte, de fiecare dată când copilul încerca să-și exprime furia și frustrarea, aceasta era întâmpinată cu opoziție.

Mercur retrograd. Aproximativ 18% din populație are Mercur retrograd în astrogramă. Acești oameni își pun multe întrebări despre propriile lor idei și decizii. Sunt gânditori foarte profunzi și își iau un timp înainte de a-și comunica ideile. Au o modalitate unică de învățare. Deci, uneori, ar putea exista acel sentiment de a te simți diferit și deconectat de ceilalți din cauza modului în care înveți, absorbi și procesezi informațiile. Dacă ai Mercur retrograd, nu fi prea critic cu tine însuți. Încerci să fii foarte meticulos cu ceea ce spui, foarte serios și conștient de sine.

Venus retrograd. Aproximativ 7-8% din populație are Venus retrograd în astrogramă. Venus se ocupă de dragoste, frumusețe, armonie, prietenie, sentiment, aducerea oamenilor și lucrurilor împreună. Deci, ai o natură foarte profundă a sentimentelor. Îți controlezi emoțiile, în timp ce ascunzi unele lucruri. Poate că un părinte nu era expresiv și sentimentele tale de iubire au fost respinse. S-ar putea să existe o anumită descurajare legată de exprimarea sentimentelor pentru că simți atât de profund. Este foarte greu pentru tine uneori să treci peste o despărțire. Îți ia mai mult timp să mergi mai departe pentru că există multă procesare și introspecție. Venus retrogradă este și destul de interesantă pentru că aduce în lumină și întunericul unei relații mult mai mult. Ești mai conștient de bine și de rău. Persoanele cu Venus retrogradă sunt încurajate să aducă întunericul și lumina împreună, să găsească frumusețea și urâțenia creativ. Oamenii cu Venus retrogradă se luptă cu iubirea de sine și cu sentimentul de valoare. S-ar putea să existe un sentiment înnăscut de a nu fi suficient.

Previziuni astrologice prima jumătate a anului 2024 pentru fiecare zodie/ascendent

Marte retrograd. Aproximativ 3-9% din populație are Marte retrograd în astrogramă. Când Marte, planeta acțiunii, energiei și determinării, este retrograd, poate semnifica o luptă interioară cu exprimarea furiei, afirmarea sinelui și luarea unei acțiuni hotărâte. Oamenii cu Marte retrograd ar fi putut întâmpina situații în copilărie în care asertivitatea lor a fost descurajată sau întâmpinată cu opoziție. Ca rezultat, ar putea exista o tendință de a reprima furia sau frustrarea, ducând la conflicte internalizate. Acești indivizi dețin adesea o rezervă profundă de energie, dar ar putea lupta cu modul de a o canaliza eficient. Marte retrograd se poate manifesta ca o senzație de agresiune internalizată sau ca un teamă de confruntare. Cu toate acestea, atunci când este utilizat pozitiv, Marte retrograd poate duce la o abordare mai reflexivă a acțiunii și la o conștientizare crescută a motivațiilor proprii. Acești indivizi ar putea excela în situații care necesită planificare strategică, răbdare și perseverență. Ei dețin adesea un simț puternic al empatiei și sunt capabili să înțeleagă motivațiile ascunse ale altora. În relații, persoanele cu Marte retrograd ar putea fi atrase de parteneri care încorporează calități pe care ei înșiși se luptă să le exprime, cum ar fi asertivitatea sau încrederea.

Jupiter Retrograd. Oamenii cu Jupiter retrograd s-ar putea să aibă oarecum o criză a credinței sau crize ale optimismului. Cu Jupiter retrograd, vei fi mai introspectiv și vei avea tendința să fii foarte filosofic și curios despre lumea ezoterică. Când Jupiter este retrograd, ar putea fi mai greu să accesezi acel sentiment de împlinire. Pentru majoritatea lucrurilor în viață trebuie să muncești, trebuie să depui efort, dar există și unele lucruri pe care le meriți doar prin faptul că exiști și Jupiter este un beneficiu. Încearcă să crezi în tine. Fii atent la când lucrurile chiar merg pentru tine, notează-le pe o foaie și construiește-ți încrederea din asta.

Zodia care în anul 2024 reflectează asupra ideii de angajament

Saturn Retrograd. S-ar putea să existe mai multe temeri și îndoieli, ceva asemănător cu vina internă. Oamenii cu Saturn retrograd poate că au avut reguli foarte rigide acasă, până în punctul în care nu li se permitea să pună întrebări. Trebuiau pur și simplu să le urmeze. Uneori responsabilitatea și îndatoririle îi sperie un pic pentru că nu știu exact cum să le abordeze. Oamenii cu Saturn retrograd se simt incomozi cu reguli rigide, stricte, din cauza incertitudinii legate de regulile din copilărie. Intern, ar putea fi foarte nervoși și îngrijorați de fiecare dată când cineva îi pune într-o poziție de autoritate.

Uranus Retrograd. Oamenii cu Uranus retrograd s-ar putea să fi avut dificultăți în exprimarea autenticității lor și a independenței. S-ar putea să ai o lipsă naturală de încredere în tehnologie sau o lipsă de încredere în a te expune. Pe măsură ce maturizezi și te dezvolți, poți fi de fapt cineva care aplică o nouă idee sau o nouă tehnologie.

Neptun Retrograd. Oamenii cu Neptun retrograd s-ar putea să aibă dificultăți în exprimarea sensibilității lor. Neptun este planeta conectată la idealuri, vise și, uneori, la tendințele iluzorii spirituale și la evadarea. Vulnerabilitatea ta nu a fost recunoscută sau a fost descurajată, ca și cum te-ar face slab, nesigur sau rău. Ai putea avea dificultăți în a o arăta, în timp ce, în realitate, ești vulnerabil și ai motive să fii sensibil. Poți fi foarte empatic față de alte persoane, dar natural încerci să o ascunzi. Ai putea avea dificultăți în a crede că meriți să visezi și să atingi succesul, așa că încearcă să nu îți limitezi obiectivele și să crezi că lucrurile bune vin la oamenii buni.

Kelly Surtees, astrolog internațional, spune despre persoanele cu Luna în Taur: Se descurcă cel mai bine într-un mediu liniștit în care nu există haos

Pluto Retrograd. Pluto se ocupă de putere, umbre și control. Atunci când ai Pluto retrograd în astrograma ta, ai putea avea o relație foarte dificilă și complicată cu puterea. Pe de o parte, ai putea avea multe temeri legate de a fi manipulat, controlat sau trădat și ai putea fi foarte precaut cu oamenii din viața ta. Nu te apropii prea mult de oameni, te îngrijorezi că te vor răni și, în același timp, știi că acest lucru ar putea să îți dăuneze. Trebuie să îți permiți vulnerabilitatea și, uneori, să o arăți, mai ales cu oamenii în care ai încredere. Totodată, ai putea avea o dorință mare pentru putere, dar să îi disprețuiești pe cei care o au deja.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel