Organizaţia Salvaţi Copiii: Peste 12.000 de cazuri de abuz şi exploatare a copiilor între ianuarie-septembrie 2022

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Între lunile ianuarie și septembrie 2022, au fost înregistrate peste 12.000 de cazuri de neglijare, abuz și exploatare asupra copiilor. Iată ce a explicat psihologul de la Salvaţi Copiii România despre acest fenomen îngrijorător si ce legătură are Nodul Sud în Scorpion cu acest lucru.

Începem prin a menționa că Nodul Sud este în continuare în Scorpion, unde va rămâne până pe 12 iulie 2023!

Despre ce vorbeşte Nodul Sud în Scorpion?

Vorbeşte despre moarte, despre criză, despre resurse, despre pierderea puterii, a controlului, despre intimitate, despre sexualitate şi oarecum, despre probleme psihice, despre abandon, trădare, anxietate, un pic de paranoia. Cu Nodul Sud în Scorpion, vrem să obţinem prin ceilalţi tot felul de foloase.

Toată lumea care are Nodul Sud în Scorpion are o poveste de pierderi, de luat de la capăt. Poate cineva din familie nu şi-a calculat bine riscurile şi a greşit foarte mult. Vorbim despre lupta pentru supravieţuire. Cei care au Nodul Sud în Scorpion stau la pândă, vor să supravieţuiască şi pentru că ştiu din spate, de la ai lor, că nu a fost încredere, că a fost trădare multă, că nu au încredere în oameni.

Vezi și: Nodul Nord în Taur, Nodul Sud în Scorpion, „pierderea controlului, moștenirea fricii, lupta pentru supraviețuire”. Previziuni valabile până la jumătatea lui 2023

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia că aproape 12.800 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare au fost comise asupra copiilor în intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2022, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Dintre cele 12.761 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare, în 1.143 de situaţii a fost vorba de abuz sexual, iar în 34 - de exploatare sexuală a copiilor. Dacă în ceea ce priveşte cazurile de abuz fizic şi emoţional, repartiţia pe sexe este comparabilă, situaţiile de abuz sexual s-au înregistrat preponderent la fete.

Astfel, dintre cele 1.143 de cazuri, 1.001 au reprezentat abuz sexual asupra fetelor, iar în ceea ce priveşte exploatarea sexuală, în 30 de situaţii dintre cele 34 victimele au fost fete.

Studiul naţional lansat de Salvaţi Copiii România în 2021 arată că aproximativ 3% dintre părinţi afirmă că, în ultimul an, copilul lor a fost victimă a abuzului sexual, în aproape două treimi dintre cazuri agresorul fiind o persoană necunoscută, iar 2,9% dintre adolescenţi au declarat că au fost obligaţi să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei lor, situaţie care confirmă nivelul de subraportare a abuzurilor sexuale comise asupra copiilor.

Prin comparaţie cu rezultatele studiului similar din 2013, se remarcă o creştere semnificativă a procentului părinţilor care recunosc incidenţa abuzului sexual asupra copilului lor (de la 0,5% la 3,2%).

Consiliul Europei estima, în 2020, în Raportul referitor la punerea în aplicare a Directivei 2011/36/UE privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, că, în Europa, 90% dintre cazurile de agresiune sexuală asupra copiilor nu ajung în atenţia poliţiei ori a instanţelor judecătoreşti.

Psihologul Mihaela Dinu de la Salvaţi Copiii România a explicat mecanismele prin care copiii, cu predilecţie fetele, sunt vulnerabilizaţi şi devin victime ale abuzului sexual.

Aceasta a declarat că manipulatorul emoţional subminează încrederea în propria judecată a victimei şi că agresorul îşi caută cu grijă victimele, creionându-şi un profil pe care îl urmăreşte.

Ea a semnalat că abuzatorul se prezintă drept o persoană înţelegătoare şi empatică faţă de victimă, îi promite că o va proteja şi o va ajuta, dacă aceasta rămâne apropiată. Potrivit psihologului, atunci când lucrurile nu funcţionează astfel, abuzatorul induce frica, teroarea, recurge la ameninţări şi violenţă fizică, pentru a putea manipula şi abuza victima.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel