Anul Nou Chinezesc. PROVOCAREA anului 2022. Semnificaţia spirituală a Tigrului

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca
Anul Nou Chinezesc. PROVOCAREA anului 2022. Semnificaţia spirituală a Tigrului (sursa foto: Freepik.com)
EXCLUSIV
Anul Nou Chinezesc. PROVOCAREA anului 2022. Semnificaţia spirituală a Tigrului (sursa foto: Freepik.com)

Anul Nou Chinezesc 2022 are o semnificaţie aparte, dată de semnul animal care îl reprezintă. Octavian Sbârnă, acupunctor, consultant în Feng Shui și astrologie chineză, a dezvăluit care va fi provocarea anului 2022 şi legătura pe care o are Tigrul cu medicina chineză:

Tot ce am învăţat despre astrologia chineză am învăţat din Malaezia, dar veneam cu un background de medicină chineză şi am observat că există o suprapunere între meridianele din acupunctură şi aceste semne zodiacale. Practic, vorbesc despre nişte coordonate energetice.

Din punctul ăsta de vedere, putem să citim aceste semne zodiacale inclusiv ca organe şi de acolo putem să adăugăm un întreg alt strat care vorbeşte despre cum ne impactează mai profund la nivel de minte, trup suflet.

De exemplu, partea de Tigru are legătură cu plămânii. Vorbesc despre organele văzute din perspectiva medicinei chineze.

Plămânii au un spectru care se duce foarte mult în zona de conexiune cu Universul, cu Divinitatea, la modul de spiritualitate. Nu mă refer într-un sens religios, ci în sensul de care sunt reperele noastre importante, care sunt acele lucruri care ne dau sens. Ce e important şi ce nu e important. Ce grăieşte sufletului nostru.

Citeşte şi: Astrologie chineză. Semnul TIGRULUI în harta natală: Personalitate, semnificaţie

Dintr-un astfel de punct de vedere, 2020 - Anul Tigrului de Apă, ne aduce o reevaluare a reperelor noastre. Asta este foarte strâns legată şi de ideea de dreptate şi nedreptate. Este o chestie extrem de importantă. 

Înseamnă aşa: pentru unii oameni, în special cei care au Tigru în hartă, provocarea anului acesta poate să fie să îţi reevaluezi nişte repere.

Bine, este pentru toată lumea, dar pentru unii oameni este mult mai important. Iar asta poate să treacă prin seturi de circumstanţe, seturi de lucruri care ni se întâmplă, care ne ridică pe tava sufletului, cum zicea un prieten de-al meu, ideea de nedreptate, pentru că plămânii vorbesc foarte mult despre această idee de nedreptate.

Fiecare animal, fiecare organ are o anumită călătorie iniţiatică, are nişte lecţii pe care noi trebuie să le învăţăm, o călătorie pe care noi trebuie să o parcurgem. Despre asta vorbim foarte mult în partea de medicină chineză aşa cum am învăţat-o eu, care face foarte mult legătura cu partea asta de dezvoltare minte-trup-suflet.

Provocarea anului 2022

Dar din partea de astrologie, putem să spunem aşa: provocarea şi lecţia Tigrului este să vedem că indiferent unde ne uităm la ce se întâmplă, lucrurile par a fi nedrepte, dar nu sunt. Asta este provocarea conexiunii cu Divinitatea. Dacă ne uităm la nivel uman, e foarte uşor să găsim nedreptate în orice conflict.

Deci, provocarea este cum reuşim noi să ne conectăm mai profund cu acele lucruri care ne dau nouă sens vieţii, fiindcă ideea este că în momentul în care noi suntem cu adevărat conectaţi la ce ne dă nouă sens vieţii, totul capătă sens. Nu e o chestie neapărat logică, e un sentiment că lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie. Nu e ceva ce trebuie explicat. Nu vine din cap, vine din suflet. Ideea nu e să găsim logica acestui sentiment, ideea este să îl simţim.

Dar cum ajungem să îl simţim? Prin a ne aduce aminte să căutăm reconectarea cu acele repere. Iar asta este una dintre marile oportunităţi ale anului 2022.

Dacă nu reuşim să facem asta, vom cădea în capcana nedreptăţii. Şi cum ziceam, capcana nedreptăţii vine împreună cu caracteristicile Tigrului, care sunt foarte dure, foarte rigide. Este inechivoc: "Este evident că am dreptate".

Dacă ne uităm la cruciade, în care oamenii încercau să îi convertească pe alţii - nu mă refer doar la cruciade creştine, ci la orice fel de dorinţă de a-ţi impune punctul de vedere pentru că tu ştii mai bine - este un mod simbolic de a  te face pe tine Dumnezeu. Adică "tu eşti prost, lasă că îţi spun eu cum stau lucrurile". Ori ideea de conexiune cu Universul este de a ne pune pe noi dintr-o poziţie dominantă în una receptivă şi spun "Ok, eu nu ştiu atât de multe. Mă deschid să primesc". Sau cum zic chinezii, "Nu poţi umple un pahar care e plin deja. Trebuie întâi să îl goleşti".

Provocarea noastră este să ne golim de ceea ce credem că ştim ca să primim inspiraţie nouă, să vedem lucrurile dintr-un alt punct  de vedere. Iar asta poate să ne aducă prospeţime în viaţă, poate să ne ajute să vedem şi punctul celuilalt de vedere, poate să ne ajute să cultivăm smerenie fiindcă din smerenia copacului, care a fost şi el mic, vine mărinimia de a ajuta planta să crească şi ea.

Citeşte AICI horoscop Anul Nou Chinezesc 2022 pentru fiecare zodie!

Urmăreşte aici emisiunea completă cu Octavian Sbârnă:

sursa foto: Background vector created by starline - www.freepik.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel