Astrolog Cătălina Mărăcineanu: "Pluto în Capricorn ne-a adus numeroase transformări în societate"

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Interviu
EXCLUSIV

Cătălina Mărăcineanu, economist și astrolog financiar, ne-a acordat un interviu despre unul dintre cele mai impresionante tranzite actuale. Aceasta spune că tranzitul lui Pluto în Capricorn, din 2008 și până în prezent, a adus numeroase schimbări la nivel global, dar și în societate, ca întreg.  Iată ce trebuie să știi despre Pluto, dar și despre tranzitul lui prin Capricorn.

 

Considerată până în urmă cu câțiva ani a noua planetă de la Soare, Pluton este, în prezent, o planetă pitică. Decoperită pe 18 februarie 1930 de astronomul american Clyde Tombaugh, a primit acest statut pe 24 august 2006, în urma unei rezoluții a Uniunii Astronomice Internaționale.  

Pluto a fost descoperită într-o perioadă de mari frământări (fanatism, naționalism, creșterea violenței în masă). Este asociat în astrologie cu puterea, controlul, autodisciplina,  moartea și renașterea, transformarea, pasărea Phoenix care renaște din cenușa proprie, cele mai mari resurse interioare și potențialul nostru cel mai ridicat, ambițiile personale. În harta natală, indică domeniul din viața nativului care va trece prin transformări radicale, lucrurile care vor distruse pentru a fi reconstruite. 

Pluton face un tur complet al zodiacului în aproximativ 248 ani. Prin urmare, va tranzita pe parcursul vieții noastre doar câteva case astrologice din harta natală. Ținând cont de faptul că planeta nu stă în aceeași zodie același număr de ani, este dificil de calculat câte case va tranzita, fără analiza unei hărți natale. Orbita excentrică a acestei planete face ca tranzitul său prin anumite sectoare ale zodiacului să fie mai rapid sau mai lent, variind între 12 ani (Scorpion) și 32 de ani (Taur). Retrogradează o dată la 367 zile pentru aproximativ 5 luni. 

În prezent, suntem pe finalul tranzitului lui Pluton în Capricorn. În data de 24 martie 2023 va avea loc ingresul în Vărsător (cu o scurtă revenire în Capricorn între 30 iunie 2023 și 22 ianuarie 2024). Avem aproximativ 15 ani de schimbări profunde, atât la nivel personal, cât și la nivel mondial.

Pluton a intrat în Capricon în data de 26 ianuarie 2008, provocând numeroase transformări în societate, care au culminat cu debutul crizei financiare din acea perioadă. Prin urmare, ne putem aștepta ca și ingresul său în zodia Vărsătorului să nu treacă neobservat. Pandemia din 2020 și efectele acesteia, conflictul de la graniță, turbulențele din sectorul energetic sau schimbările climatice sunt deja semnale ale unei noi crize (diferită de cea din 2008-2009), care își va lăsa amprenta asupra societății.

Vezi și: Efectele lui Pluto în Capricorn din 2008. Vezi cum te va mai influența până în 2024

Iată câteva din cuvintele cheie asociate cu tranzitul plutonian:

-  vindecare emoțională

-  rezistență la schimbare și menținerea atașamentelor nesănătoase

-  obsesii

-  comportament auto-distructiv

-  căutarea unui sens al vieții

-  începerea unor relații noi, intense precum și renunțarea la acele relații sau prietenii care nu ne mai sunt de folos

-  conectarea profundă cu partenerul de viață

-  redescoperirea puterii interioare

-  renaștere și transformare interioară

-  înfruntarea și depășirea celor mai profunde frici 

Pe Cătălina o puteți găsi pe pagina de Facebook sau pe Blogul ei de astrologie

2. -imagine fara descriere- (catalina-maracineanu_91335400.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel