Astrologia - povestea cerului și a destinului tău

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Editorial
Sursă foto: freepik.com
EXCLUSIV
Sursă foto: freepik.com

Astrologia, fantezia se îmbină cu povestirea și realitatea mai mult decât crezi. Află ce înseamnă asta pentru viața ta. 

Astrologia posedă o memorie care nu este liniară, ci asociativă. Aceasta înseamnă că astrologii tratează simbolurile într-un mod care transcede timpul istoric. Modul în care abordează timpul se apropie mult mai mult de modul în care noi, oamenii, îl experimentăm.

Tendința noastră este aceea de a privi timpul ca pe un colaj, cu părți care par nepotrivite sau chiar incompatibile între ele. Realitatea este că manifestarea timpului în realitate este un concept continuu, asemănător unui fluviu și confluențelor sale. Generații diferite coexistă în aceeași perioadă, având amintiri și perspective unice legate de lumea în care au crescut.

Atunci când astrologii compară două hărți astrale, ei încearcă să înțeleagă modul în care timpul și amintirile se îmbină. Povestirea acestor comparații oferă o experiență a timpului.

Astrologia, fiind o formă de povestire sustrasă din limbaj, colaborează nu cu personaje fictive, ci cu oameni reali, narând amintirile și intuițiile acestora. În astrologie, fantezia nu este văzută ca fiind limitată la interiorul minții, ci drept un instrument care poate modela realitatea, cu ajutorul persoanei implicate. În momentul interpretării hărții astrale, atât astrologul, cât și clientul împărtășesc credința că povestea prezentată are puterea de a influența realitatea.

Invitați să privim timpul și realitatea prin lentilele distincte ale paradoxului, prezentul și viitorul se împreunează într-un aliaj de semnificații. Filosoful Slavoj Zizek spunea că, până la urmă, fantezia nu reprezintă doar gândurile noastre, ci și universul în care trăim, singurul remediu împotriva unei ideologii fiind, de fapt, o altă ideologie. Diversele perspective asupra realității, fie ea a unui fizician, a unui neo-liberalist sau a unui copil, sunt mai degrabă interpretări decât legi universale.

Totodată, scriitorul Orwell spunea că o carte bună este cea care confirmă ceea ce oamenii cred deja. Ursula le Guin subliniază cum limbajul există pentru că nu putem accepta realitatea așa cum este. Tradus în context astrologic, oamenii se orientează către astrologie nu neapărat pentru a-și confirma realitățile, ci pentru a-și crea propriile realități și, implicit, propriile identități.

Nu lăsa niciodată un astrolog să îți spună cine ești. O înțelegere mai bună a astrologiei nu presupune răspunsuri definitive la întrebări precum “cine sunt eu?”, ci deschide ușa către noi perspective. Învățarea constantă este cheia relației dintre un astrolog și povestea vieții tale, de ambele părți.

Astrologia este o formă de magie temporală, asemenea povestirii. Singurele povești care merită să fie crezute sunt cele la crearea cărora contribuim laolaltă în marea aventură a construirii de noi realități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel