Atenție la pisicină! Infecții urinare și bacterii multirezistente

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 14 iun, 11:55 | Categorie: Wellness
sursă: Pexels.com, Armin Rimoldi
sursă: Pexels.com, Armin Rimoldi

Infecțiile urinare din timpul verii sunt din cauza căldurii excesive, care deshidratează organismul mai mult decât în alte anotimpuri şi ajuta bacteriile să se înmulţească în vezica urinară. În plus, alt factor major care contribuie la infecțiile urinare din timpul verii este îmbăierea în ape nu tocmai curate.

Colegii de la DC Medical au discutat cu prof. univ. dr. Carmen Dorobăț despre infecțiile urinare de vară. Medicul a explicat ce declanșează aceste infecții urinare. Infecțiile urinare „de vară", sunt infecții date de germeni, de bacterii care de regulă nu pun probleme din punct de vedere al antibioticului, pentru că nu sunt date de bacterii din acelea multirezistente, cum sunt cele din spital.

Sunt bacterii care pot fi luate din ape insalubre, de exemplu, dacă facem baie într-un lac, într-un iaz, într-o piscină necontrolată din punct de vedere medical, cam de aici am putea să ne gândim că facem în sezonul de vară infecții urinare”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț.

Simptomele infecțiilor urinare diferă în funcție de unde sunt localizate. Când vine vorba de infecții urinare joase/inferioare – uretrite și cistite -simptomele pot fi multiple.

„Am avut o pacientă care a venit fără febră. De regulă apare febră, dar ea a venit fără febră, proaspăt întoarsă dintr-o zonă unde, într-adevăr,  făcuse baie în piscină și care avea numai o senzație de disconfort în zona vezicii urinare, care putea să fie confundată, de exemplu, cu ceea ce noi numim, pe înțelesul tuturor, nisip în de vezica urinară. După toate investigațiile, s-a văzut că, într-adevăr, era o infecție urinară, că o astfel de bacterie, care nu a prezentat o sensibilitate deosebită și am tratat-o cu un antibiotic uzual, conform antibiogramei”, a mai explicat medicul.

Tratamentul infecțiilor urinare

Medicul urolog va stabili tratamentul în funcţie de tipul infecţiei urinare şi gravitatea afecţiunii. În general, această afecţiune este tratată cu antibiotice (inclusiv injectabile), dar există şi alte medicamente pentru infecţia urinară.

Infecţia urinara este cauzată de prezenţa bacteriilor, prin urmare simptomele se ameliorează cu antibiotice. Cel mai bun antibiotic pentru infecţia urinara şi durata de tratament se stabilesc în urma rezultatelor de laborator, ale analizelor de urină.

Cu alte cuvinte, tratamentul este stabilit în funcţie de germenul cauzator, acesta fiind identificat în urocultură. De asemenea, antibiograma stabileşte la ce antibiotice răspunde specia bacteriană respectivă.

În plus, se recomandă ... citiți continuarea pe DCMedical.ro.

Ați citit și despre importanța consumului de alimente bogate în Omega 3?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play