Bacalaureatul Zodiilor. Saturn retrograd, „profesorul dur precum o stâncă”, te cheamă la examen. Ce lecții au de învățat Zodiile până în octombrie 2022?

Autorul articolului: Elena Airini | Dată: 21 iun 2022, 11:27 | Categorie: Homepage
sursă foto: Pexels.com, Andrea Piacquadio
EXCLUSIV
sursă foto: Pexels.com, Andrea Piacquadio

Saturn este următoarea planetă după Jupiter și îl reprezintă pe Cronos, este dur, exigent, nu îi plac copiii, nu îl poți îndupleca, nu îi pasă de lacrimile tale și nu îl miști cu nimic. E precum o stâncă și te obligă să faci lucrurile așa cum trebuie. Ce anume ai de învățat până în octombrie 2022 poți afla mai jos. 

Daniela Simulescu, astrolog și redactor-șef Astrosens.ro, vine cu detalii în exclusivitate legate de retrogradarea lui Saturn care începe în iunie și se încheie în octombrie. E posibil să ne lovim de anumite limite ale noastre, ceea ce nu este cel mai rău lucru deși poate fi frustrant. Iată cum te afectează această retrogradare și ce anume ai putea să faci ca să o folosești cu înțelepciune. 

Pe plan personal, Saturn e acel profesor foarte dur care ne ajută să legăm, să construim, să concretizăm, dar ne ajută să și dărâmăm. În astrologie Saturn este testul suprem, momentul în care ni se îneacă toate corăbiile, suntem la pământ și abia când o luăm de la capăt ne repunem pe calea care era, de fapt, a noastră. 

Când Saturn retrogradează ne întreabă: „ia să văd, ai făcut lucrurile serios?” Cei care au învățat lecțiile, care au acceptat limitările, vor fi ajutați de Saturn pentru că el iubește seriozitatea și răbdarea și urăște victimizarea. Cei care au marcaj de Taur, Leu, Scorpion și Vărsător s-ar putea să aibă multe reușite, dar și multe „palme” și încercări. Dacă lucrurile se „rup” în jurul lor, înseamnă că nu erau, oricum, menite să dureze.

Berbec/ Ascendent în Berbec

Saturn va retrograda în casa a 11-a, aveți lecții de învățat cu privire la oamenii care vă înconjoară și la încrederea pe care le-o oferiți. Are legătură și cu planurile pe termen scurt. Trebuie să vă dați seama dacă ceea ce ați făcut de la începutul anului a fost bun sau nu. Sfatul pentru voi și totodată, testul la care sunteți supuși se leagă de toată zona socială, oamenii, prietenii pe care îi aveți. 

Taur/ Ascendent în Taur

Saturn vă testează serios în zona profesională și asta pentru că vrea să construiți pe o fundație solidă. Porniți de la întrebarea „sunt fericit(ă) aici unde sunt?”. Saturn în Vărsător v-a adus încă din 2020 lucruri din punct de vedere profesional: situații destul de frustrante, neînțelegeri, supărări. Vi se oferă oportunitatea să vă revizuiți comportamentul și atitudinea cu privire la zonele cu autoritate din viața voastră. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Pentru că vrea să fiți mai seriosi, Saturn vă testează chiar la examenele pe care le dați. Acestea s-ar putea să nu se desfășoare așa cum vă doreați voi. E posibil să nu intrați la facultatea dorită, puteți să reluați o școală. Saturn retrogradează în casa a 9-a și vorbește și despre relația voastră cu Dumnezeu, despre principii, valori, despre ceea ce credeți că e corect și ce nu. Dacă ați planificat o călătorie, o plecare, e posibil să vă chinuiți cu anumite amânări. Totodată, chestiunile legale juridice, vor fi întârziate, amânate, tot ce ține de acte și documente va fi tergiversat. Saturn vrea să vă oblige să învățați să faceți lucrurile așa cum trebuie.

Rac/ Ascendent în Rac

Cu Saturn retrograd în casa 8 examenul vine în sensul că trebuie să învățați să fiți mai cumpătați și cu banii voștri și cu ai celorlalți. Saturn retrograd poate să vă oblige să fiți mai spirituali, să vă învețe că în viață există limite, există suferință, durere, crize. Nu veți mai avea acces la ce au alții de oferit. Cei care vor să intre în relații nu vor fi prea dispuși, prea deschiși să lase oamenii să intre în intimitatea lor. S-ar putea să aibă șocuri cu relațiile începute în prima jumătate a anului. 

Leu/ Ascendent în Leu

Saturn vrea să vadă dacă v-ați făcut bine lecțiile din punct de vedere relațional. Ați intrat recent într-o relație și  vi se pare că sunteți într-o buclă. Vă spuneți: „ce se întâmplă, nu mai pot, se repetă povestea”. Poate că nu v-ați maturizat și așteptați mereu să se schimbe ceilalți, nu voi. Relațiile prost construite nu merg și au toate șansele să se rupă. Cu Saturn retrograd s-ar putea să vreți să intrați în relații cu persoane cu diferențe mult mai mari de vârstă.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Saturn vă întreabă la examen ce anume ați ignorat din punctul de vedere al sănătății de la începutul anului până acum? Dar din punctul de vedere al serviciului? Mai are rost? Mai puteți lua lucrurile personal? Vi se pare că nu mai sunteți bun, eficient, aveți multe îndoieli cu privire la propria persoană, cu privire la serviciile pe care le puteți oferi. Saturn vă obligă să vă reluați rutina, dar nu la fel, ci schimbând-o.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Saturn va retrograda în casa a 5-a, vă dă testul propriei voastre validări, dacă sunteți sau nu capabili să vă valorizați singuri. O să vă simțiți nefericiți. „Am un serviciu, un copil, o relație. Nu îmi lipsește nimic, parcă... nu e bine, parcă mi-e dor de ceva”. Vă lipsește propria fericire, propria copilărie. Tocmai din acea lipsă de iubire puteți să scrieți o carte, să vă apucați de pictat. Să începeți să scrieți o carte, fără să așteptați rezultate.

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Lecția și testul vin la voi pe partea de casă și de familie. Dacă ați construit sau schimbat ceva la o casă, e posibil să se mai amâne anumite chestii, nu se termină construcția așa cum credeați. Dacă vreți să vindeți sau să cumpărați o casă, va fi mai greu. Saturn retrograd vă amână. Aveți grijă la felul în care vă impuneți o duritate emoțională, veniți cu restricții asupra propriei persoane. Trebuie să vă reconfigurați ideea de familie.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

La testare, Saturn o să vă arate limitele intelectuale, dar și faptul că vă considerați superiori. Dacă vreți să vă mutați, nu vă grăbiți. Până în octombrie nu o să iasă așa cum vă doreați. Cu Saturn în casa a 3-a trebuie să vă rezolvați actele, documentele, mai întâi.Totodată, nu vă aruncați la investiții până la finalul anului. Dacă începeți o afacere, birocrația o să vă pună multe bețe în roate până în octombrie. Dacă aveți examene, Saturn vă obligă să fiți sinceri, așa că sfatul pentru voi este să nu copiați.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Saturn vrea să vă arate la examen cât de mult vă pasă de bani și unde anume vă situați. Saturn vă arată realitatea, vă spune să nu cheltuiți bani aiurea pe produse inutile, el este serios și așteaptă, la rândul lui, seriozitate. Dacă vreți să renegociați un contract, Saturn vă ajută, însă din momentul în care cereți o renegociere, e posibil ca discuția ei să fie amânată. Veți avea parte de întârzieri, reprogramări, când vă dați seama că nu se întâmplă, chiar atunci s-ar putea să se rezolve din senin.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Pentru voi Saturn e chiar un „înger păzitor”. Dacă ceva nu mai funcționează, puneți limite și corectați. Nu întindeți situația până în pânzele albe. Saturn retrograd în semnul vostru vă spune lucruri legate de sănătate, de relații care nu funcționează, pe care ar vrea să le corectați tocmai ca să vă fie mai bine. Lucrurile merg încet, vi se pare că totul se mișcă greu, precum un melc. Saturn vrea să vă arate dacă vă mințiți singuri, vrea să vadă dacă sunteți autentici. Ce nu vă iese până în octombrie, nu trebuia să vă iasă. 

Pești/ Ascendent în Pești

Saturn nu suportă victimizarea, ci munca serioasă, fundațiile solide. V-ar prii să nu vă lăudați, să nu vă victimizați mai mult decât este cazul, dar nici să vă sacrificați fără să vi se ceară, nu o să iasă nimic bun din asta. Există o limită, nu mai treceți peste punctul ăla, că vă faceți rău, nu treceți „examenul”. Sănătatea foarte importantă, atât pentru voi, cât și pentru cei din jurul vostru. Aveți nevoie de oameni sănătoși lângă voi în viața voastră, nu de victime.

Fascinant: Saturn în Vărsător în 2022. „Se schimbă perspectiva asupra lumii”. Flashback- conjuncția Jupiter-Saturn. Oportunități pentru toate zodiile!

Citește și despre intenții și schimbări până în 2035. Conjuncția Jupiter-Neptun, efecte pentru fiecare zodie și ascendent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience