Banii n-aduc fericirea sau dragostea durează trei ani? Miliardarul Sergey Brin, cofondator al Google, divorţează pentru a doua oară

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 18 iun, 16:54 | Categorie: Stiri
sursă foto: Captură ecran YouTube TED
sursă foto: Captură ecran YouTube TED

Iată că Marte și Jupiter în Berbec le oferă unora curajul să divorțeze și să o ia de la capăt. Totodată, suntem atrași de poveștile miliardarilor și ne dăm seama că și ei, la fel ca noi toți, pot eșua în dragoste. 

Unul dintre fondatorii companiei Google, Sergey Brin, care ocupă locul al şaselea în topul celor mai bogaţi oameni din lume cu o avere estimată de Bloomberg la 94 de miliarde de dolari, divorţează de cea de-a doua soţie a lui, Nicole Shanahan, după o căsnicie care a durat trei ani, informează site-ul revistei americane People. Miliardarul american de origine rusă a cerut divorţul de Nicole Shanahan încă de la începutul lunii ianuarie, potrivit unor documente judiciare apărute în presa din Statele Unite. El a invocat motivul 'diferenţelor ireconciliabile', a raportat publicaţia Business Insider, conform căreia bunurile comune ale foştilor parteneri de viaţă urmează să fie determinate şi împărţite în perioada următoare.

'Toate chestiunile legate de drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale celor două părţi vor fi reglementate printr-o procedură confidenţială de arbitraj, în conformitate cu un acord scris la care au ajuns părţile', precizează documentele judiciare depuse la o instanţă din California. În plus, Sergey Brin solicită custodie comună pentru fiica în vârstă de doi ani pe care o are cu Nicole Shanahan. Miliardarul nu a cerut pensie alimentară de la fosta lui soţie şi doreşte ca nici aceasta din urmă să nu primească pensie alimentară. Sergey Brin şi Nicole Shanahan au angajat 'un judecător temporar' privat care să prezideze procesul lor de divorţ, potrivit publicaţiei Business Insider.

Angajarea unui judecător temporar este o procedură posibilă în California - Sergey Brin a depus cererea de divorţ la Tribunalul Superior din Santa Clara -, în contextul în care acest stat american încearcă să rezolve problema tribunalelor sale deosebit de aglomerate. Procedura va permite fostului cuplu să îşi accelereze procesul de divorţ prin evitarea instanţelor blocate de numărul mare de cauze încă nesoluţionate. De asemenea, această procedură asigură un nivel înalt de intimitate şi respectă dorinţa foştilor parteneri de viaţă ca divorţul lor să fie finalizat într-un cadru privat. Sergey Brin s-a căsătorit cu Nicole Shanahan în 2018, iar despărţirea lor s-a produs în decembrie 2021. Miliardarul a fost căsătorit şi cu Anne Wojcicki, cofondatoare a companiei de biotehnologie 23andMe, între anii 2007 şi 2015, cu care are un fiu, Benji, în vârstă de 13 ani, şi o fiică, Chloe, în vârstă de 11 ani. Antreprenorul american de origine rusă a creat compania Google împreună cu Larry Page în 1998. Deşi ambii au renunţat în 2019 la funcţiile lor de conducere din cadrul trustului Alphabet, care deţine compania Google, Sergey Brin continuă să deţină un pachet majoritar de acţiuni în compania americană, potrivit Forbes.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play