Beneficiile WOW ale sucului de morcovi. De ce ar trebui să-l consumi mai des

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Acesta nu numai că oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A. Se crede că băutura de suc de morcovi stimulează imunitatea și îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii, transmit colegii de la DC Medical.

Iată 8 beneficii impresionante ale sucului de morcovi:

1. Foarte hrănitor

Sucul de morcovi este sărac în calorii și carbohidrați, în timp ce conține numeroase substanțe nutritive. O ceașcă (240 ml) conține:

Calorii: 96

Proteine: 2 grame

Grăsimi: mai puțin de 1 gram

Carbohidrați: 22 grame

Zaharuri: 9 grame

Fibre: 2 grame

Vitamina A (ca provitamina A): 255% din valoarea zilnică (DV)

Vitamina C: 23% din VD

Vitamina K: 31% din VD

Potasiu: 15% din VD

Sucul de morcovi furnizează, de asemenea, pigmenții carotenoizi luteină și zeaxantină, care acționează ca antioxidanți în organism. Antioxidanții luptă împotriva moleculelor instabile numite radicali liberi.

Principalul carotenoid din sucul de morcovi este betacarotenul, care este responsabil pentru culoarea portocalie a morcovilor. Organismul dumneavoastră îl transformă în vitamina A, un antioxidant.

2. Poate îmbunătăți sănătatea ochilor

Sucul de morcovi conține cantități mari de substanțe nutritive care sunt benefice pentru ochii tăi.

Mai exact, 1 cană (250 ml) de suc de morcovi conține peste 250% din DV pentru vitamina A, în principal sub formă de carotenoizi provitamina A, cum ar fi betacarotenul.

Vitamina A este vitală pentru sănătatea ochilor. Mai multe studii asociază consumul de fructe și legume care conțin provitamina A cu un risc mai mic de orbire și de boli oculare legate de vârstă.

Mai mult, sucul de morcovi este o sursă excelentă de luteină și zeaxantină, alte două carotenoide care se acumulează în ochi și îi protejează de lumina dăunătoare.

Un aport alimentar ridicat de luteină și zeaxantină vă poate reduce riscul de probleme oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă (AMD). O analiză a 6 studii a asociat un aport alimentar ridicat al acestor compuși cu un risc cu 26% mai mic de AMD târzie, comparativ cu un aport scăzut.

3. Poate stimula imunitatea

Sucul de morcovi poate da un impuls sistemului tău imunitar.

Atât vitaminele A, cât și C care se găsesc în sucul de morcovi acționează ca antioxidanți și protejează celulele imunitare de daunele provocate de radicalii liberi.

În plus, acest suc este o sursă bogată de vitamina B6, furnizând peste 30% din DV în 1 cană (240 ml). Nu numai că vitamina B6 este necesară pentru un răspuns imunitar optim, dar deficiența acesteia este, de asemenea, legată de slăbirea imunității.

De fapt, un studiu pe rozătoare a constatat că un aport alimentar inadecvat de vitamina B6 a interzis creșterea celulelor imunitare numite limfocite.

Cu toate acestea, sunt necesare studii pe oameni.

4. Poate oferi efecte anticancerigene

Studiile în eprubetă sugerează că anumiți compuși din sucul de morcovi pot proteja împotriva cancerului.

Mai exact, poliacetilenii, betacarotenul și luteina din extractul de suc de morcovi pot fi eficienți împotriva celulelor leucemice umane.

Un studiu în eprubetă a constatat că tratarea celulelor leucemice cu extracte de suc de morcovi timp de 72 de ore a dus la moartea celulelor canceroase și a oprit ciclul de creștere celulară.

Un alt studiu în eprubetă a raportat rezultate similare, dar a indicat că poliacetilenii - nu betacarotenul sau luteina - sunt principalii agenți anticancerigeni din sucul de morcovi.

Găsiți continuarea și celelalte beneficii pe DCMedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel