Bijuterii cu simboluri: care sunt cele mai cunoscute și ce beneficii aduc?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

De obicei, când ne cumpărăm o bijuterie nouă, ne uităm la aspect, la culoare sau la formă. Și ne dorim ca accesoriile să se potrivească perfect cu ținuta. Totuși, bijuteriile pot fi alese și pentru simbolurile unice, încărcate de semnificații.

Descoperă care sunt cele mai populare simboluri universale și ce beneficii aduce purtarea lor!

Soarele

Cu siguranță, ai văzut sute de bijuterii care au ca simbol Soarele, fie că îți plac cerceii, talismanele sau brățările. Soarele este un simbol prezent pretutindeni pe accesorii și este cunoscut pe tot globul. Să nu uităm că această stea uriașă a reprezentat chiar un obiect de adorație și un astru de temut. Se spune că bijuteriile cu Soare au o încărcătură benefică deloc neglijabilă și că reprezintă viață, renaștere și căldură.

În Egipt, Soarele era însuși creatorul lumii, Zeul Ra. Grecii venereau soarele și considerau că are puteri vindecătoare. Mai mult, cine era idealul frumuseții masculine? Soarele! Așadar, merită să cauți bijuterii care conțin acest simbol, indiferent de modelul care-ți place.

Piatra lunii

Piatra lunii este un alt simbol des întâlnit pe bijuterii. Este considerată o gemă foarte rară și aproape mistică, de aceea îi sunt atribuite și încărcături simbolice. Țara de proveniență a acestei pietre este India, unde este considerată și astăzi sacră și aducătoare de beneficii și noroc. Mai mult, se crede că piatra lunii oferă lumină și atrage energii pozitive.

În plus, piatra lunii este și un simbol al feminității, fiind un talisman folosit pentru concentrație și meditație. Aduce liniște și este recomandată pentru persoanele care vor să se conecteze cu energiile iubirii. Bijuteriile cu piatra lunii sunt elegante, discrete și extrem de feminine.

Citește și articolul despre ce bijuterii ar trebui să poarte fiecare Zodie

Șarpele

Cine nu și-a dorit, măcar o dată, o bijuterie cu șarpe? Cele mai frumoase sunt inelele, care urcă grațios pe deget. Știi ce se ascunde în spatele acestui simbol? Mitologia indiana spune că șarpele este simbol al fertilității și protector al tuturor femeilor. În același timp, șarpele definește viața și moartea, dar și infinitul. Bijuteriile cu simbolul șarpelui potențează personalitatea doamnelor și domnișoarelor.

Inima

Adesea, te gândești să dăruiești o bijuterie cu inimă femeii iubite sau unei persoane pe care o îndrăgești. Ai perfectă dreptate, pentru că inima semnifică fidelitate, afecțiune și dragoste. Acest  simbol este foarte întâlnit la bijuterii din aur sau argint, fiind asociat cu frunza de iederă.

Copacul vieții

Există lănțișoare de o frumusețe aparte, care vin însoțite de un talisman cu copacul vieții. Simbolul acestui copac este legătura indestructibilă dintre purtător, Divinitate și natură. Purtătorul bijuteriilor cu copacul vieții reușesc să se conecteze mai bine cu sinele, să se reconecteze cu natura și să aibă încredere în puterea divină.

Îngerul

Nu știi ce să oferi unei persoane pe care o apreciezi și care-ți este mereu alături? Fă-i cadou o bijuterie cu înger. Acest simbol este adesea asociat cu protecte, credință, puritate și spirit liber.

Păunul

Păunul este o pasăre cu un penaj deosebit și reprezintă un simbol al iubirii. Fiind o pasăre sacră în India, păunul este strâns legat de viziunea clară și de vigilență. Indienii spun că această pasăre poate să protejeze oamenii de decepțiile în dragose și îi aduce aproape pe cei care se iubesc. Caută bijuterii cu simbolul paunului, care crește încrederea în sine și aduce reușite pe toate planurile.

Spirala

Nu putem să vorbim despre simbolurile bijuteriilor fără să amintim despre spirală. Aceasta este la fel de cunoscută precum crucea și se folosește des pe inele sau brățări. Spirala simbolizează perfecțiunea din cuplu, dar și o forță divină de neștiut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel