Bilic: Tradiția tortului diplomat în meniul de Anul Nou a cam dispărut. E păcat, era un dulce nevinovat

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Fotografie creată de Nicole Michalou, de la Pexels
Fotografie creată de Nicole Michalou, de la Pexels

Tradiția tortului diplomat în meniul de Anul Nou "a cam dispărut", deși "era un dulce nevinovat și parfumat", spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Printr-o postare pe Facebook, nutriționistul Mihaela Bilic a atras atenția asupra tradiției tortului diplomat în meniul de Anul Nou, care "a cam dispărut", deși era "un dulce nevinovat și parfumat".

Atunci "când eram mai săraci, mai izolați, mai lipsiți de perspective", "așteptam Crăciunul pentru cozonac și Anul Nou pentru tortul diplomat", și-a amintit Mihaela Bilic. 

Totuși, nutriționistul a spus despre tortul diplomat că "nici că se putea o variantă de desert mai potrivită după tot meniul greu de digerat și încărcat de la mesele de sărbători."

"Îmi amintesc și acum că nu era un lucru ușor să ai tort diplomat de Anul Nou: conserva de ananas era un lux greu accesibil, pișcoturile se luau pe pile de la vreo cofetărie mai pricopsită, iar frișca era bătută în casă după ce strângeai smântână de la toate neamurile de la țară.", a scris Mihaela Bilic pe Facebook, menționând că "se spune că prăjitura a fost inventată pentru un diplomat rus, mare amator de deserturi".

"Gelatina are zero calorii, zahărul e minoritar, iar sosul de ciocolată exclus"

Gelatina este "secretul pentru structura aerată și răcoritoare ce-i conferă tortului caracter dietetic.", a subliniat apoi Mihaela Bilic.

"Ingredientul de bază este frișca, adică o spumă de lapte cu consistență cremoasă, o garanție pentru plăcere. În rest avem pișcoturi, pandișpan și fructe, deci ușor și aromat. La cât sunt de iubitoare de înghețată, recunosc că tortul Diplomat e mai “moțat”: gelatina are zero calorii, zahărul e minoritar, iar sosul de ciocolată exclus.

Tradiția tortului Diplomat în meniul de Anul Nou a cam dispărut. Și cred că e păcat, chiar era un dulce nevinovat și parfumat!", a mai scris nutriționistul.

VEZI ȘI: Rețeta de ciocolată caldă a nutriționistului Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a propus o rețetă de ciocolată caldă. "Consumând ciocolată caldă, adică ciocolată transformată într-un lichid, reduceți la un sfert conținutul de calorii.", a precizat nutriționistul. 

"Dacă tot am reputația de medic nutriționist care nu interzice nimic, profit de acest lucru și vă propun un desert de sezon: ciocolată caldă.", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. 

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel