BNR va lansa o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Reginei Ana. Detalii despre astrograma Reginei

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursă foto: https://casamajestatiisale.ro/
Sursă foto: https://casamajestatiisale.ro/

Iată că vom sărbători 100 de ani de la nașterea Reginei Ana a României, născută ca Principesă de Bourbon-Parma.

Banca Naţională a României va lansa, luni, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Reginei Ana, informează banca centrală. Aversul monedei prezintă castelul Săvârşin, inscripţia 'ROMANIA' în arc de cerc, stema României, valoarea nominală '10 LEI' şi anul de emisiune '2023'. Reversul monedei prezintă portretul şi monograma Reginei Ana şi inscripţiile 'REGINA ANA' şi '100 DE ANI DE LA NASTERE'. Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Reginei Ana au putere circulatorie pe teritoriul României, precizează BNR. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursă: AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu)

Regina Ana a României s-a născut la Paris, la 18 septembrie 1923, ca Principesă de Bourbon-Parma. Avem de-a face cu un nativ cu Soarele, Venus, Marte, Nodul Nord, toate în Fecioară. Mercur se afla în Balanță, retrograd și foarte aproape de Saturn, iar Luna era poziționată în Capricorn. Ca o scurtă caracterizare din punct de vedere astrologic, Regina a fost o persoană discretă, diplomată, tolerantă și foarte răbdătoare. Cumva, Nodul Sud din Pești a obligat-o să se dezdrădăcineze de multe ori. Tot Nodul Sud i-a adus de multe ori rana abandonului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel