Braşov: S-a deschis Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov. „Rebelii sunt cei care creează istoria”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov s-a deschis cu evenimente speciale și invitați pe măsură. 

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov, care se concentrează pe conceptul #Graniţe / #Borders şi îşi propune să răspundă la întrebări şi provocări multiple care ţin de libertăţile individuale şi creative cu care societatea actuală se confruntă, s-a deschis sâmbătă la cinematograful „Amza Pellea” din localitate. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis sâmbătă AGERPRES, istoricul Adrian Cioroianu, invitatul special al evenimentului, a punctat câteva aspecte din geopolitica actuală, susţinând că „în actualul context e limpede că nişte graniţe se vor schimba”.

”Odessa este foarte importantă pentru România deoarece este continuarea logică, în plan teritorial, a gurilor Dunării. României nu îi va fi niciodată indiferent cine stăpâneşte Odessa”, a spus Cioroianu, citându-l pe Gheorghe Brătianu, referitor la poziţia României faţă de conflictul ruso-ucrainean.

Totodată, istoricul Adrian Cioroianu a menţionat, în cadrul discuţiilor cu publicul, că „rebelii sunt cei care creează istoria, iar una dintre întrebările care rămân deschise este cine sunt, de fapt, rebelii de astăzi”. La deschiderea festivalului au fost prezenţi directorul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, Mihai Dragomir, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, primarul din Râşnov, Liviu Butnaru, alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Ediţia cu numărul XIV a #FFIR2022 se desfăşoară în locaţii multiple din zona Râşnov: Cetatea Râşnov, La Lift spre Cetate, Piaţa Unirii (Râşnov), Cetatea Feldioara, Promenada Codlea, Parcul Cetate din Hărman şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov. Dezbaterile #FFIR pot fi vizionate LIVE pe canalele social media ale festivalului. Festivalul de Film şi Istorii Râşnov este un eveniment cultural certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe. Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov este organizat de Asociaţia Mioritics şi Asociaţia Râşnov Society.

Sursă: AGERPRES / (AS - autor: Daniel Popescu, editor: Marius Frăţilă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel