Brățările unei regine au fost vândute cu peste 8 milioane de dolari. Ale cui erau

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Monden
Brățările unei regine au fost vândute cu peste 8 milioane de dolari. Ale cui erau / Foto Pixabay
Brățările unei regine au fost vândute cu peste 8 milioane de dolari. Ale cui erau / Foto Pixabay

Două brăţări care i-au aparţinut reginei Marie-Antoinette a Franţei au fost vândute cu 7,46 milioane de franci elveţieni (8,1 milioane de dolari) la o licitaţie organizată marţi la Geneva, depăşind de câteva ori estimările specialiştilor, au anunţat reprezentanţii casei Christie's, citaţi de Reuters.

Rahul Kadakia, directorul diviziei internaţionale de bijuterii din cadrul casei Christie's, a condus licitaţia de marţi şi a dezvăluit în faţa participanţilor reuniţi în sala de licitaţii din Geneva că aceste brăţări au rămas în familia ultimei regine a Franţei timp de aproape 200 de ani. Cumpărătorul lor a licitat prin telefon, iar identitatea sa nu a fost dezvăluită.

Prețul de pornire



Preţul de vânzare a fost de 6,2 milioane de franci elveţieni, dar după adăugarea taxelor şi comisioanelor preţul final a fost de 7,46 milioane de franci elveţieni (8,1 milioane de dolari), a precizat Alexandra Kindermann, purtătoare de cuvânt a casei Christie's.

"Brăţările reginei Marie-Antoinette"



Cele două brăţări, fiecare alcătuită din trei şiruri de diamante şi totalizând 112 de nestemate, au fost prezentate într-o cutie din catifea albastră pe care era scris mesajul "Brăţările reginei Marie-Antoinette".

A murit ghilotinată la Paris în 1793



Marie-Antoinette, care a trimis o scrisoare din închisoarea Tuileries din Paris pentru a cere ca un cufăr din lemn conţinând aceste bijuterii să fie expediat familiei sale, a murit ghilotinată la Paris în 1793. Fiica ei, Marie Therese, supranumită Madame Royale, a supravieţuit Revoluţiei Franceze şi a primit bijuteriile după ce a ajuns în Austria, au precizat organizatorii licitaţiei.

La ce se așteptau specialiștii



Specialiştii se aşteptau ca aceste brăţări, care au rămas de atunci în proprietatea unei familii regale europene, să atingă un preţ de vânzare cuprins între 2 milioane şi 4 milioane de dolari.

Un inel cu rubin şi diamant, conceput în stil art-deco şi comandat de ducele de Windsor bijutierilor casei Cartier, nu şi-a găsit cumpărător.

Fostul rege britanic, care a renunţat la tron pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson, a comandat acel inel pentru a-l oferi soţiei sale cu ocazia primei aniversări a căsătoriei lor.

Potrivit organizatorilor licitaţiei, inelul oferit ducesei de Windsor avea un preţ estimativ cuprins între 1 milion şi 2 milioane de franci elveţieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel