Calendar astrologic 18-24 decembrie: Solstițiul de iarnă și Mercur retrograd în Săgetător

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop săptămânal
Sursă foto: Pexels/Egor Kamelev
EXCLUSIV
Sursă foto: Pexels/Egor Kamelev

Horoscop săptămânal. Mercur retrograd va trece din Capricorn în Săgetător. 

Pe 18 decembrie, avem un trigon între Mercur din Capricorn și Jupiter din Taur, ambele retrograde. Un asemenea aspect ne ajută să avem un mental alert și activ. Putem avea idei geniale pe care le vom comunica pe înțelesul tuturor. De asemenea, o zi nemaipomenită pentru a învăța ceva nou. Fiind un trigon pe semne de pământ, putem spune că astrele ne recomandă să împăcăm optimismul cu pragmatismul atunci când este vorba de strategii financiare. 

Pe 21 noiembrie, Mercur din Capricorn reface sextilul cu Saturn din Pești, însă de această dată, planeta comunicării este retrogradă. Acest aspect ne ajută să ne calculăm cuvintele. Mai ales când este vorba de a ne comunica emoțiile. Gândim, socotim și abia pe urmă vorbim sau scriem. Deci va dura mai mult ca de obicei până când vom lua o decizie. 

Tot joi vom avea și o opoziție între Venus din Scorpion și Uranus din Taur. Vor exista evenimente neașteptate, mai ales în relațiile blazate și fără o bază autentică. Sau vom putea să ne reinventăm din punct de vedere amoros indiferent de statutul în care ne aflăm. Putem juca atât rolul lui Venus(posesivitate, dramatism și control), cât și cel al lui Uranus(independență, spirit rebel, surpriză). 

Pe 22 decembrie, Soarele intră în semnul Capricornului. Sau, altfel spus, vom avea Solstițiul de iarnă. De fapt, începe iarna din punct de vedere astronomic. Iar în ceea ce privește astrologia, trecem de la energia plină de viață a Săgetătorului la aceea sobră și conservatoare a Capricornului. Între 22 decembrie 2023 și 20 ianuarie 2024, cu toții vom fi mai obiectivi, pragmatici și dornici să acceptăm realitatea așa cum este ea.

Vineri vom mai avea un eveniment important: conjuncția Soare-Mercur retrograd în Capricorn. Aici trebuie să fim foarte atenți la ce se întâmplă în jurul nostru. Există riscul să fim orbiți, să scăpăm detalii importante sau să avem un scurtcircuit în comunicare. De asemenea, este recomandabil să avem grijă la tot ce înseamnă organizare. 

Pe 23 decembrie, Mercur retrograd se întoarce în Săgetător. Până pe 2 ianuarie 2024, când va deveni staționar și își va relua mersul direct, ne vom confrunta cu numeroase încurcături. Mai ales în zona călătoriilor și a evenimentelor de sărbători. Mercur retrograd va face și un careu cu Neptun, ceea ce înseamnă că finalul anului va fi destul de haotic. În special pentru cei care au marcaj de Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești. 

Citește și Tranzitul lui Mercur retrograd în Capricorn. Previziuni complete pentru fiecare zodie/ascendent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel