Care sunt zeitățile grecești din spatele fiecărui semn zodiacal?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Arte Divinatorii
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Află ce zeitate greacă eşti în funcţie de zodie!

Mitologia, de oricare ar fi, reprezintă o oglindă a complexității umane. Am putea spune că zeii și poveștile lor se regăsesc în viețile noastre. De altfel, vă invităm să (re)citiți multiplele povești. Veți vedea câte asemănări se regăsesc între acestea și întâmplările din jurul nostru. Mitologia greacă ne-a lăsat o moștenire uimitoare, pe care o folosim cu succes în cunoașterea astrologică. 

Fiecare zodie este legată de o poveste din mitologia greacă și este asociată cu un zeu diferit, care seamănă cu personalitatea și comportamentul lui. Iată care este zeul grec al zodiei tale!

Berbec: Ares

Berbecul este guvernat de planeta Marte. Grecii au fost uimiți de culoarea roșie a acestei planete și au atribuit-o lui Ares, copilul Herei și al lui Zeus. De aceea, Ares este focul masculin, competiția și energia, care fac parte și din trăsăturile primului semn din zodiac.

Ares era cunoscut pentru impulsivitatea sa, dar și pentru comportamentul puternic sau agresivitate. Des, atribuim aceste caracteristici semnului Berbec.

Taur: Hestia

Dacă ești Taur, ești asociat cu Hestia, zeița virgină a casei și a vetrei. Ea era responsabilă de pregătirea mesei în familie și de gătitul pâinii, fiind primul copil al lui Kronos și Rea. A fost și zeița greacă a flăcării și a sacrificiului.

Cum se leagă Taurul de Hestia? Nativii acestui semn sunt dedicați, răbdători, grijulii și loiali. Întocmai ca zeița căldurii și a vieții de familie, Taurii sunt prieteni buni și grijulii.

Gemeni: Hermes

Gemenii sunt conduși de planeta Mercur, numit după Hermes.

Acesta era zeul comunicării, al turmelor, al limbajului și al scrierii. De aceea, se poate asocia cu Gemenii vorbăreți și foarte sociabili. Totodată, Hermes a fost un puternic mesager al lui Zeus și era ingenios, fermecător și versatil, la fel ca semnul Gemenilor.

Rac: Artemis

Racul este des asociat cu cea mai respectată zeiță olimpică, Artemis.

Ea era zeița Lunii, planeta care guvernează semnul Racului, dar și a vânătorii, a nașterii și a protectorului fetelor tinere. Artemis era o tânără temătoare și emoțională, similară cu persoanele născute sub semnul Racului, care tind să fie sentimentale, modeste și uneori timide.

Leu: Zeus

Leul este Zeus. Ai ghicit deja, cel mai puternic zeu grec.

Zeul era regele regilor și zeul absolut al cerului, al destinului, al legii și ordinii. A fost descris ca un om matur, regal, atletic, lipsit de griji, căruia îi plăcea să radă în hohote.

Deși era un zeu înțelept, milostiv și corect, se enerva ușor. Aceste caracteristici li se pot atribui și Leilor care sunt mândri și uneori puțin aroganți, dar foarte generoși, corecți și înțelepți.

Fecioară: Demeter

Semnul Fecioarei este adesea legat de Demeter, zeița pâinii, a agriculturii și a cerealelor. În astrologie, Fecioara este descrisă ca o femeie care transportă cereale, întocmai ca zeița recoltei, Demeter, una dintre cele mai însemnate figuri ale mitologiei grecești.

Fiică a lui Rhea și Kronos, Demeter era o femeie matură, al cărei nume se traduce prin "Mama Pământ". Nativii zodiei Fecioară sunt ingenioși, muncitori, isteți și de ajutor.

Balanță: Afrodita

Ești condus de planeta Venus, care este asociată cu Afrodita, zeița iubirii, a plăcerii și a frumuseții.

Din acest motiv, Balanțele sunt semne fermecătoare, romantice, grațioase, corecte și pline de compasiune, întocmai ca celebra Afrodita.

Se spune că această zeiță era destul de vanitoasă, ceea ce este una dintre trăsăturile Balanței. Chiar dacă acești nativi sunt fermecători, pot avea probleme cu găsirea partenerului potrivit în viață, la fel ca zeița frumuseții.

Scorpion: Hades

Semnul Scorpion este asociat cu Hades, zeul morții și rege al lumii interlope. Scorpionul este misterios, seducător și puternic, la fel era cunoscut și Hades.

La fel ca Scorpionul, Hades a fost adesea neînțeles, arătând loialitate și angajament, care sunt unele dintre trăsăturile bine definite ale Scorpionului.

Săgetător: Dionysos

Săgetătorul se leagă de Dionysos, zeul vinului, plăcerii, vegetației, festivității și nebuniei. Dionysos era fiul lui Zeus și al prințesei Semele din Teba. El a fost adesea descris fie ca un tânăr feminin, cu părul lung, fie ca un bărbat mai în vârstă cu barbă.

La fel ca Dionysos, Săgetătorii sunt entuziaști, optimiști, cinstiți, înțelepți, filozofici, dar pot fi indivizi lipsiți de tact, cu sete de aventură.

Capricorn: Apollo

Capricornul este un semn zodiacal care se leagă de Apollo. Era zeul muzicii, cântecului, poeziei, profeției, tirului cu arcul, vindecării și protecției tinerilor. El a fost fiul lui Zeus și Leto.

Capricornul este un semn foarte priceput, artistic, hotărât și muncitor, cu o dorință nesfârșită de a-și atinge obiectivele și visele. Acești oameni sunt foarte ambițioși, au deseori un talent pentru a face muzică sau a scrie, la fel ca Apollo.

Sunt nativii „populari” ai zodiei, cărora le place să petreacă timp de calitate cu familia și prietenii sau să lucreze la proiecte importante.

Vărsător: Prometeu

Vărsătorul are multe asemănări cu Prometeu, zeul Titan al premeditării, căruia i s-a dat sarcina importantă de a modela omenirea din lut.

Prometeu împărtășește o mulțime de asemănări cu temperamentul Vărsătorului.

Vărsătorul este un semn care nu se teme să apere drepturile omului, deoarece Prometeu a iubit omenirea mai mult decât zeii olimpici. Prometeu a refuzat să sprijine monarhia și a fost un rebel și un păcălitor, la fel ca inventatorul Vărsător, care se răzvrătește împotriva autorității și se bucură de încălcarea regulilor.

Pești: Poseidon

Peștii sunt asociați cu unul dintre cei mai puternici zei ai Olimpului, Poseidon. El era zeul mării, cutremurelor, inundațiilor, fiul lui Kronos și Rhea.

Poseidon a fost protectorul tuturor apelor și al marinarilor, dar a fost închinat și ca zeu al fertilității.

Poseidon era plin de bună dispoziție și instabil din fire, iar Peștii pot fi la fel uneori. Cei născuți sub semnul Peștilor sunt foarte sensibili, extrem de intuitivi și pot fi ușor supraîncărcați de mulțimi.

Din acest motiv, uneori sunt dornici să meargă într-un loc unde pot sta singuri. La fel ca Peștii visători, Poseidon a fost un zeu foarte imprevizibil.

Vezi și: Care este PĂCATUL TĂU în funcție de ZODIE?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel