Cartea de TAROT „Diavolul”. Dependență, toxicitate, traume. „Dacă noi nu cunoaștem întunericul, nu avem cum să mergem spre lumină”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Tarotologul Amos explică semnificația cărții de tarot, Diavolul. Iată ce anume ascunde aceasta și ce poate semnfica în cadrul etalărilor. 

În primul rând, trebuie precizat că Diavolul este o arcană majoră. Cartea Diavolul arată instinctele noastre primare, viciile, dependențele, și toxicitatea dintr-o relație. În momentul în care noi suntem strânși ca într-o menghină într-o relație toxică, rămânem acolo din cauza obișnuințelor, sau a unor obligații cum ar fi creditele, de exemplu. Când nu ne mai leagă partea sufletească sau iubirea, acolo avem energia Diavolului. 

Este o carte ce îl reprezintă și pe Baphomed, i se mai spune și Țapul lui Mendez. Este energia care ține oamenii practic în niște lanțuri, dar acestea nu sunt legate complet de ei. Doar ei se pot elibera. Acum depinde de la caz la caz ce alege omul. Întotdeauna avem liberul arbitru și întotdeauna avem puterea de a alege ce facem cu noi și cu relațiile noastre. Cartea Diavolul arată angajamentul, ispita, cele mai mari dependențe. Și pentru că are și pentagrama întoarsă, vorbim despre materialul care guvernează spiritul. Pentagrama, în forma ei normală, cu cele două colțuri în jos, are cele patru elemente plus spiritul. Apă, pământ, aer, foc plus spiritul. În pentagrama normală, spiritul guvernează materialul. În cartea Diavolul avem fix invers. Asta înseamnă că omul rămâne în carnal, la instinctele lui primare, alege să își trăiască mai mult zona senzuală/sexuală sau pătimașă decât să aibă acea conexiune sufletească, iubirea agape. 

Diavol vine din latinescul „diabolus" care semnifică a calomnia. Când avem o relație contruită pe această noțiune, ea se creează pe ceva care de fapt nu există. Nu are acei piloni solizi care să o susțină. Mereu am fost de părere că o relație sănătoasă este mereu contruită pe sinceritate, corectitudine și pe asumare. Pentru că am constatat în practica mea că oamenii sunt speriați în momentul în care iese la suprafață latura necunoscută a partenerului. Și ei vin și spun: eu nu credeam că el/ea este așa/ pur și simplu nu îl mai recunosc. Sunt momente în care aceste laturi întunecate ale noastre vor ieși întotdeauna la suprafață. 

Cartea Diavolul se mai referă la tot ce este dus la extrem. Poate fi vorba de o dependență de alcool, de sex, de tutun. În etalări, ne arată o toxicitate. Și pentru că vorbim de inconștient, discutăm despre o traumă a persoanei. Mai ales legată de zona sexuală

Cartea Diavolul îl reprezintă pe Saturn, guvernatorul Capricornului. Avem reguli de tot felul. Dacă suntem foarte dogmatici sau habotnici, sufletul nu mai este liber. Și omul are impresia că este în întregime doar păcat. Dacă noi nu cunoaștem întunericul, nu avem cum să mergem spre lumină. Îl găsim pe Dumnezeu și în întuneric, și în lumină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel