Cartofi la cuptor cu parmezan și usturoi. Rețeta savuroasă

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (kei photo)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (kei photo)

Când nu mai știi ce să gătești, poți încerca acești cartofi gustoși la cuptor.

Ingrediente

900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru
3 linguri ulei de măsline
1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru)
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă usturoi pudră
35 g parmezan ras

Cum se prepară

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul şi parmezanul, apoi dai deoparte amestecul. Aşezi cartofii tăiaţi într-un bol mare şi îi stropeşti cu ulei de măsline, scre clickpoftabuna.ro. Îi amesteci bine, ca să se acopere. Presari amestecul de condimente şi mai amesteci o dată cartofii, ca să fie complet acoperiţi. Îi aşezi într-o tavă de copt nu foarte adâncă, iar dacă ţi-au mai rămas condimente în bolul mic, le pui acum. Dai tava la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de mari sunt cartofii, până când aceştia se înmoaie. Serveşti imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garnitură.

Vezi și: Cori Grămescu, rețetă dietetică de plăcintă: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!

Poți încerca și rețeta românească de pogace cu jumări:

Ingrediente

- ouă 2 buc.

- lapte 0,500 l

- făină 1,000 kg

- jumări de porc 0,400 kg

- untură 0,200 kg

- drojdie de bere 0,050 kg

- zahăr 0,025 kg

- chimen 0,020 kg

- sare 0,020 kg

- piper 0,002 kg

Cum se prepară

Drojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făina şi se lasă la dospit o jumătate de oră. Jumările se dau prin maşina de tocat, iar apoi se amestecă bine cu untura, sare şi piper. Peste coca întinsă cu sucitorul pe o planşetă se aşterne un strat de jumări amestecate cu untură, după care se împătureşte şi se răsuceşte de 3-4 ori.

După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm din care se decupează, cu un pahar sau cu o ruletă, bucăți peste care se presară chimen şi se ung cu ou. Se aşază în tăvi şi se coc la foc potrivit.

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: Salată de paste cu ton și legume. Rețeta simplă și gustoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel