Salată de paste cu ton și legume. Rețeta simplă și gustoasă

Autorul articolului: Ioana Popa | Dată: 09 ian, 22:52 | Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels

Dacă vrei să te bucuri de o mâncare delicioasă și ușor de preparat, încearcă salata de paste cu ton și legume.

Ingrediente

400 g de paste
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2-3 fire de ceapă verde (sau ceapă uscată)
150 de grame de roşii cherry sau 1 roşie mai mare
1 mână de pătrunjel
2 linguri de porumb
oţet balsamic sau oţet alb sau zeamă de lămâie
sare
piper
320 de grame de ton
50-100 de grame de măsline

Cum se prepară

Când fierbe apa, punem pastele la fiert. Timpul de fierbere îl găsim pe ambalajul pastelor. Este bine să citim întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, tăiem legumele. Verificăm dacă pastele sunt fierte. Le scoatem, le scurgem bine, apoi le răsturnăm în castron, potrivit pofta-buna.com. Puteţi clăti pastele la jet de apă rece, sau să le lăsaţi puţin la răcit. 

Puteţi scurge uleiul de la conserva de ton. Dacă folosiţi ton în suc propriu, puteţi adăuga 2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui. În loc de ton conserva se pot folosi: peşte afumat sau marinat sau orice altă conservă de peşte în ulei. Adăugăm o parte din ton şi amestecăm uşor, apoi adăugăm porumbul, măslinele, sare, piper, verdeaţă, şi iar amestecăm totul uşor, de jos în sus. Punem apoi restul legumelor pe care le-am pregătit.

Stropim şi cu puţin oţet balsamic, apoi amestecăm totul. Gustăm acum şi potrivim de sare, piper, oţet.  Adăugăm şi restul de ton şi amestecăm din nou. Se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire. 

BONUS: Salată Caesar

Ingrediente

1 salată verde
1/2 piept de pui
2 felii de pâine
parmezan
ulei de măsline
dressing: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper

Cum se prepară

Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert, scrie papamond.ro. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.

Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi. După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.

Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play