Casa a IV-a în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa familiei

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
pexels.com
EXCLUSIV
pexels.com

Avem 12 case în harta natală. Azi, redactorul-șef Astrosens.ro și astrologul DC News, Daniela Simulescu, explică ce este Casa a 4-a, a familiei și a rădăcinilor noastre.

Fiecare casă este asociată cu un set de trăsături, pornind de la sine și extinzându-se către exterior, în societate și dincolo. Când te-ai născut, toatele planetele erau în case și în semne specifice. Atunci când astrologul îți interpretează harta natală, ea îmbină semnificația fiecărei planete, a casei în care este și a semnului în care se află. În acest mod, un astrolog poate să mapeze obstacolele sau darurile pe care le vei primi în viață.

În plus, când planetele vizitează o casă, luminează acea parte a diagramei tale și energizează trăsăturile acestei case. Casele se folosesc pentru a prezice care sunt aspectele vieții care intră în atenție și unde poți să iei cele mai bune măsuri. Ca să afli mai multe despre o casă, citește despre semnul care este asociat cu aceasta.

Primele șase case sunt cunoscute drept „case personale”, în timp ce ultimele șase case sunt „case interpersonale”.

A patra Casă reprezintă Casa familiei sau rădăcinile noastre

Atunci când te uiți la harta natală, Casa a patra este regăsită în partea de jos. Este, de fapt, fundamentul hărții noastre natale: casa și rădăcinile. În această Casă a familiei, o să afli mai multe despre ceea ce te face să te simți în siguranță și confortabil. Mai mult, vei învăța despre mediul de acasă, pe care îl vei crea pentru tine.

Casa a patra este condusă de Rac și se află în partea de jos a roții zodiacului. Astfel, guvernează fundamentul tuturor lucrurilor și include casa ta, securitatea de bază, intimitatea și părinții tăi - în special mama ta, dar și copiii, îngrijirea, propriile abilități de mamă sau de părinte.

Iată perspectiva Astrologului Danielei Simulescu despre a patra Casa/Casa familiei

"Dacă a treia casă ne învață nevoia conexiunilor, iată că a patra casă ne cere rădăcini. Este o casă cardinală și cuspida sa este Fundul Cerului. 

Și da, până la a discuta despre familie, casă, părinți, trebuie să ne referim la ce ne face pe noi să ne simțim stabili. Ce anume ne oferă stabilitate. Când mă gândesc la casa a patra, îmi vine întotdeauna imaginea acasă-ului interior. A sufletului. A echilibrul emoțional. Liniștea aceea pe care o ai când închizi ochii. Conectat la pământ. Oriunde te-ai afla. Pentru că dacă nu o ai, indiferent de casa în care vei locui, nu te vei simți în apele tale. Acest sector al astrogramei natale este unul al emoțiilor, al relațiilor cu publicul, al curățeniei sufletești.

Abia pe urmă ne vom referi la casă, la cămin, la locuință, la chestiunile imobiliare. Și la membrii familiei. Există o vorbă: rudele nu ni le alegem, ni le dă Dumnezeu. 

Dacă în casa a patra avem planete transgeneraționale ca Uranus și Neptun, vom fi destul de confuzi în ceea ce privește rădăcinile și căminul nostru. Dornici să fugim de acasă și de familie. Sau vom fi foarte puțini patrioți. 

Planetele personale(ca Soare, Luna, Venus) plasate aici ne fac să fim lipiți de rădăcinile noastre și să ne protejăm oamenii dragi. Până și Marte creează legături profunde, dar asta în urma unor conflicte. 

Un Chiron în harta natală poate arăta un abandon din partea familiei, dar și faptul că unele rude sunt foarte toxice pentru noi. 

Deși este o casă cu impact în zona personală, să știți că aici găsim și oamenii care ne pot sprijini în ceea ce privește cariera. Ca de exemplu: în spatele oricărui bărbat de succes stă o femeie puternică sau, de ce nu, invers."

Casa a III-a în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa percepţiei deschise și cum ne schimbă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel