Casa a X-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce se mai numește și "Mijlocul Cerului"

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
pexels.com
EXCLUSIV
pexels.com

Am ajuns și la Casa a zecea dintre cele 12 din harta natală. Astrologul Daniela Simulescu explică ce este, de ce poartă numele de "Mijlocul Cerului" și ce spune despre noi.

Reamintim faptul că, fiecare casă dintre cele 12 este asociată cu un set de trăsături, care pornesc de la sine și se extind în exterior, spre societate și dincolo. Atunci când te-ai născut, toate planetele erau în semne, dar și în case specifice.

Atunci când un astrolog îți interpretează harta natală, aceasta îmbină semnificația fiecărei planete, a casei în care se află, dar și a semnului. Astfel, astrolgul îți poate mapa fie darurile pe care le vei primi pe parcursul vieții, fie obstacolele.

Atunci când planetele vizitează o casă, vor lumina acea parte a diagramei tale și vor energiza trăsăturile casei despre care vorbim. Tot astrologii sunt cei care folosesc casele pentru a prezice părțile din viața ta care vor intra în atenție, dar și locurile în care poți să iei cele mai bune măsuri. Ca să afli mai multe despre o casă, citește și despre semnul care este asociat cu aceasta.

Nu în ultimul rând, trebuie să reținem că primele șase case sunt numite și "case personale", iar ultimele șase "case impersonale".

Casa a zecea: Casa unde se află 'Mijlocul Cerului'

Cuspida sau granița Casei a zecea mai este numită și Mijlocul Cerului. Mijlocul Cerului tău este locul astrologic care ne spune scopul tău ideal, cariera și destinul tău.

Casa a zecea se află în partea de sus a hărţii, ceea ce înseamnă că este cea mai evidentă pentru noi. Unele dintre trăsăturile sau caracteristicile care merg împreună cu planetele din această casă ar putea fi ceea ce oamenii văd sau înțeleg pentru prima dată despre tine când te întâlnesc inițial.

Acordă o atenție deosebită 'Mijlocului Cerului' tău dacă vrei să obţii claritate cu privire la cariera ta.

Casa a zecea, condusă de Capricorn, este cea care guvernează structurile, corporațiile, tradiția, imaginea publică, faima, onorurile, realizările, premiile, limitele, regulile, disciplina, autoritatea, tații și paternitatea. 

Acum, astrologul Daniela Simulescu ne oferă propria perspectivă despre Casa a zecea/Mijlocul cerului:

"Nu putem discuta de Casa a 10-a fără a discuta de a patra. Dacă în a patra găsim dezvoltarea noastră pe orizontală, în cea opusă, adică în a 10-a, o vom găsi pe cea verticală.

Mijlocul cerului este cel mai ridicat punct din astrograma noastră, acolo unde sunt năzuințele noastre.

Casa a 10-a vorbește despre carieră, statut, imaginea în societate, nivelul la care ajungem, autoritate, capacitatea noastră de a urca pe scara socială, succesul, ambiția, predispozițiile pe plan profesional, funcția, rolurile importante, faima. Atenție că discutăm despre un construct, nu de ceva concret, pentru că funcția nu îl face pe om! Și de cele mai multe ori, există echipe care construiesc brandul unei persoane.

Planetele personale poziționate în Casa a 10-a ne dau posibilitatea să ne controlăm cariera, însă cele transpersonale sau transgeneraționale ne vor da adevărate bătăi de cap.

Pentru femei, Casa 10-a are legătură și cu autoritatea masculină din viața ei. Tatăl, soțul/iubitul sau șeful."

Vezi și: Casa a IX-a în harta natală. Daniela Simulescu explică de ce este Casa paradigmelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel