Sucul de portocale este cunoscut ca fiind o sursă bogată de vitamina C. Cu toate acestea, are și unele pericole pentru sănătate și dezavantaje de care trebuie să fii conștient.
Sucul de portocale este bogat în zahăr, ceea ce poate fi problematic pentru unele persoane, în special pentru cei care au diabet sau încearcă să-și controleze aportul de zahăr. Prea mult zahăr poate contribui la creșterea în greutate și la problemele de sănătate.
Adriana Oroz, medic dietetician specializat în nutriție, explică într-un interviu pentru La Voz de Galicia : „Poți bea suc, nu e nimic rău să bei din când în când, dar nu ar trebui să înlocuiască fructele întregi. În suc, până la urmă ajungi să iei trei portocale deodată”.
Prin stoarcerea portocalelor pentru a obține sucul, fibra găsită în fructe este îndepărtată. Fibrele sunt esențiale pentru digestie și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fără fibre, sucul de portocale poate provoca creșteri rapide ale zahărului din sânge.
Pablo Zumaquero, nutriționist, a spus într-un interviu pentru El Español că „a bea un suc de portocale este ca și cum ai bea o Fanta”. În acest sens, consideră că „cel mai bun lucru este să mănânci întregul fruct pentru fibrele pe care le are”.
O altă problemă este reprezentată de arsurile la stomac. Sucul de portocale poate crește aciditatea din stomac la unele persoane, ceea ce poate provoca disconfort și agrava problemele gastrointestinale precum gastrita sau refluxul gastroesofagian.
Alba Coll, nutriționist la Fundación Alicia, explică în La Vanguardia că „efectul consumului unui suc pe care l-am stors acasă în comparație cu consumul unei portocale are un impact total diferit asupra corpului nostru”, potrivit 20minutos.es.
Cât despre sucurile din comerț, acestea pot conține conservanți, aditivi și zaharuri adăugate care le reduc calitatea nutrițională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News