Câte eclipse vom avea în acest an și care va fi cel mai așteptat eveniment astronomic?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursa: freepik.com
Sursa: freepik.com

În 2024, vom fi martorii a două eclipse de soare și trei eclipse de lună.

Ei bine, unul dintre cele mai așteptate evenimente astronomice din 2024 va fi eclipsa totală de soare, care va avea loc pe 8 aprilie.

Această eclipsă va fi vizibilă în anumite zone din America de Nord, America de Sud și Europa. Traseul exact al eclipselor solare poate varia, iar vizibilitatea depinde de locația geografică.

Traversând America de Nord, eclipsa totală de soare va fi văzută în mod spectaculos în Mexic, Statele Unite și Canada, continuând apoi călătoria sa spre America de Sud. Va oferi un spectacol fascinant pentru iubitorii de astronomie!

Eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie va fi urmată de o eclipsă inelară, pe 2 octombrie.

Interpretarea Lunii în harta natală

Ce se întâmplă în timpul unei eclipse totale de soare?

În timpul unei eclipse totale de soare, Luna se aliniază între Pământ și Soare, acoperind complet discul solar. Acest aliniament produce o umbră numită umbră totală, care ajunge la suprafața Pământului. În aceste momente, observatorii aflați în calea umbrei totale vor experimenta întunericul complet în timpul zilei.

Eclipsele totale de soare sunt evenimente rare și oferă o oportunitate extraordinară pentru observatori să experimenteze fenomene unice în natură.

Este important să amintim că privitul direct la Soare în orice moment, cu excepția fazelor de totalitate, poate cauza daune ochilor și trebuie evitat. Utilizarea filtrelor solare speciale sau tehnicilor de proiecție sigure este esențială pentru observarea în condiții de siguranță a oricărei eclipse solare.

Calendar Fazele Lunii 2024

Ce alte evenimente astronomice putem vedea în 2024?

Pe 25 martie, va avea loc o eclipsă de Lună prin penumbră, vizibilă din America, Europa și Africa.

Eclipsă notabilă va fi cea totală de Soare, pe 8 aprilie 2024, ce va putea fi observată din Vestul Europei, America de Nord și America de Sud.

MITURI despre LUNA PLINĂ pe care TREBUIE să le ȘTII

În data de 18 septembrie 2024, va avea loc o eclipsă parțială de Lună, vizibilă din America, Europa, Africa și inclusiv din România.

Ulterior, pe 2 octombrie 2024, o eclipsă inelară de Soare va fi observată din Pacific, Atlantic, Antarctica, America de Sud și sudul Americii de Nord.

În final, pe 17 octombrie 2024, o eclipsă lunară cvasi-totală va completa lista evenimentelor astronomice din acest an.

Vezi și: Vidul lunii. Ce înseamnă când luna dispare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel