Câte migdale pe zi ar trebui să mănânci și de ce

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Migdalele, ca toate fructele uscate, sunt un aliment bogat în proprietăți benefice pentru organism. 

Numeroase studii au arătat că un consum zilnic (30-35 g) îmbunătățește sănătatea inimii și reduce riscul cardiovascular. Dar acest fruct favorizează și buna funcționare a sistemului nervos, reducând stresul și oboseala și este recomandat celor care suferă de diabet deoarece ține sub control glicemia.

În cele din urmă, prezența vitaminei E și a altor substanțe antioxidante înseamnă că protejează celulele de deteriorarea oxidativă, ajutând pielea să fie mai moale și mai tânără.

Dar beneficiile sale nu se opresc aici: migdalele au si efecte foarte pozitive asupra microbiomului intestinal, adica a setului de microorganisme care traiesc in intestin.

Pentru a confirma efectele benefice ale migdalelor asupra intestinului, o nouă cercetare de la King's College din Londra, publicată în American Journal of Clinical Nutrition. Rezultatele au arătat că a consuma un pumn de migdale pe zi favorizează producția de butirat, un acid gras cu lanț scurt care promovează sănătatea intestinului, potrivit Today.

După patru săptămâni, cercetătorii au observat că butiratul de sodiu era semnificativ mai mare printre cei care consumau migdale decât cei care consumau brioșe. 

Butiratul de sodiu este un acid gras saturat cu catenă scurtă și - ca toți acizii grași cu lanț scurt - este produs în mod natural prin fermentarea fibrelor alimentare efectuată de microbiota intestinală (ansamblul de microorganisme care populează intestinul) la nivelul colonul

Butiratul este principala sursă de energie pentru bacteriile care alcătuiesc microbiota intestinală și pentru coloncite, celulele care formează epiteliul colonului. Când aceste celule funcționează eficient, ele creează condiția ideală pentru proliferarea microbilor intestinali care întăresc peretele intestinal prin promovarea 

Prin urmare, este evident că microbiota intestinală influențează și sănătatea umană prin producerea de acizi grași cu lanț scurt, cum ar fi butiratul. 

”Aceste molecule în special - a explicat profesorul Kevin Whelan, autorul principal al studiului - acționează ca uncombustibil pentru celulele colonului, reglează absorbția altor nutrienți în intestin și ajută la echilibrarea sistemului imunitar. Prin urmare, credem că aceste rezultate sugerează că consumul de migdale poate aduce beneficii metabolismului bacterian prin afectarea sănătății umane”, explicat profesorul.

Migdalele luptă împotriva constipației

Studiul a mai constatat că cei care au consumat migdale întregi au mers la baie de 1 sau 2 ori mai mult pe săptămână decât celelalte grupuri. Aceste descoperiri sugerează că un consum regulat de migdale nu numai că ar putea crește aportul de fibre, potasiu și alți nutrienți importanți pentru sănătate, dar ar putea ajuta și persoanele care suferă de constipație fără riscul de apariție a simptomelor intestinale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel