Ce efecte are Mercur retrograd asupra sănătății și ce să faci să nu te lași afectat?

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 13 ian 2023, 12:33 | Categorie: Diverse
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Mercur va fi retrograd în Capricorn până la 18 ianuarie. Din acest motiv, putem să întâmpinăm o serie întreagă de bruiaje, răzgândiri sau încurcături, care să ne învețe lecția răbdării. Totuși, ce efecte are Mercur retrograd asupra sănătății și ce poți face ca să nu te afecteze acest fenomen?

Pe plan astrologic, Mercur este planeta care guvernează comunicarea, gândurile și conexiunile. Schimbarea drastică provocată de Mercur retrograd creează tulburări energetice, influențând mai ales relațiile noastre.

Cum îți afectează Mercur retrograd sănătatea fizică și mentală?

- Stres și confuzie. Este o perioadă în care oamenii se pot simți dezechilibrați din punct de vedere mental și fizic. 

- Simți că nimeni nu te înțelege. Se spune că Mercur guvernează sinapsele din partea din față a creierului, precum și problemele de comunicare, așa că atunci când este retrograd s-ar putea să ai o senzație de ceață și să fii nevoit să te explici clar și încet pentru a face o afirmație simplă. Ar fi mai bine să eviți discuțiile grele despre relații sau semnarea contractelor în această perioadă.

- Răceală, afecțiuni ale plămânilor. Se presupune că Mercur retrograd slăbește nervii care trimit mesaje către plămâni. Potrivit astrologilor, în acele săptămâni nu expirăm eficient aerul rău, ceea ce ne face susceptibili la infecții pulmonare, crește fluidele bronșice și produce expectorații.

- Perturbarea somnului. Mercur retrograd afectează și somnul, pentru că în loc să dormi bine, mintea ta poate fi ocupată să se întreacă în probleme și preocupări.

Cum să nu te lași afectat de Mercur Retrograd?

- Permiteți-vă să aveți parte de câteva alimente reconfortante 

- Fiți pozitivi

- Păstrați-vă calmul, gândiți înainte de a vorbi

- Acordați prioritate sănătății mentale atunci când vă confruntați cu stres și anxietate

Daniela Simulescu, astrolog DC News, este de părere că în perioadele cu Mercur retrograd, nu se recomandă nici analizele medicale.

"Teoretic, în perioadele cu Mercur retrograd, nu sunt recomandate analizele medicale. Dar imaginați-vă cum ar fi să se pună stop pentru o perioadă, pe toată planeta. Imposibil!

Practic, ce vă recomand eu este să le repetați dacă simțiți că nu este ceva în regulă.

De asemenea, orice diagnostic pus în timpul retrogradării merită verificat din nou. Adică, vă invit să cereți a doua opinie sau chiar a treia."

Mai mult, astrologul Daniela Simulescu spune că "organismul poate avea numeroase simptome, semne total anapoda. Poți avea dureri într-o zonă, dar de fapt durerea să radieze din alte părți. De aceea, ar fi bine să nu te grăbești să tragi concluzii. Mai ales de unul singur!"

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play