Ce feluri de brânză poți mânca, în ciuda faptului că ești intolerant la lactoză?

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Brânza este un aliment savurat în întreaga lume în nenumărate moduri: deasupra unei pizza, ca acompaniament de biscuiți, presărată peste salată sau în combinație cu roșii zemoase și coapte. 

 

Deși fiecare om are cel puțin un fel preferat de brânză, nu toți se pot bucura de acest deliciu, în special cei cu intoleranță la lactoză. 

Vestea bună este că există unele tipuri de brânzeturi care sunt de obicei tolerate de cei cu sensibilitate la lactoză. Iată trei brânzeturi cu conținut scăzut de lactoză de care te poți bucura în ciuda intoleranței la lactoză.

Parmezanul

O brânză tare populară, parmezanul are un conținut scăzut de lactoză și poate fi de obicei tolerat. Pentru referință, laptele integral are aproximativ 5% conținut de lactoză, ceea ce îl face deosebit de greu de digerat pentru cei cu sensibilitate. Parmezanul conține aproximativ 1–3% lactoză, ceea ce îl face o brânză ușor de tolerat. Savurat cald sau rece, mărunțit, ras sau tăiat cuburi, parmezanul este o opțiune de brânză pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Cheddar

Poate cea mai populară brânză de pe această listă, cheddar este un alt preparat cu conținut scăzut de lactoză. Acest lucru este valabil pentru diferitele soiuri de brânză cheddar, inclusiv cea ușoară, ascuțită și foarte tăioasă. O brânză care poate fi topită pe un burger, savurată pe un sandviș sau ambalată ca o sursă de proteine, brânza cheddar poate fi prietenul tău de nădejde.

Brie

Adesea savurată la cald și uneori cu un strat de gem sau într-o coajă de foietaj, brânza brie este un deliciu moale, cu foarte puțină lactoză. Cu toatea acestea, are smântână adăugată, care îi creează aroma cremoasă și bogată. Acest lucru adaugă și un conținut de lactoză; totuși, brie conține în general sub 2% lactoză. Crema adaugă, de asemenea, un conținut de grăsime, făcând brie-ul ușor mai bogat în grăsimi decât alte brânzeturi moi, cu conținut scăzut de lactoză, cum ar fi camembert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel