Ce leacuri băbești sunt populare pentru durerile de ureche? Remedii din bătrâni care funcționează

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Deși nu se recomandă niciun tratament fără consimțământul medicului curant, aceste leacuri din bătrâni pentru durerile de ureche chiar funcționează.

Care sunt leacurile băbești populare pentru durerile de ureche?

Uleiurile

Fitoterapeuţii recomandă uleiul de usturoi, care combate microbii şi reduce inflamaţia. Câteva picături din acest ulei te ajută să scapi de disconfort şi mâncărime. Dacă urechea externă este iritată, încearcă să faci un masaj uşor cu ulei de levănţică. De ajutor sunt şi băile de aburi cu ulei de eucalipt, care reduc presiunea internă din conductul auditiv.

Foile de varză

Un remediu din bătrâni este cel pe bază de comprese cu varză simplă sau în combinaţie cu ceapă. Trebuie să aplici frunze de varză direct pe urechea cu probleme, apoi să acoperi cu tifon. Mai poţi să pui foi de varză pe ureche, apoi o compresă cu ceapă tocată peste şi să ţii câteva zeci de minute până scade durerea. Ambele legume conţin substanţe care „trag" puroiul.

Tinctura de propolis

Dacă durerile sunt cauzate de inflamaţia urechii, foloseşte tinctură de propolis. Îmbibă o bucată de tifon steril în tinctură şi las-o în urechi pe timpul nopţii. Poţi administra tinctura şi intern, până la 20 de picături pe zi, pentru ca inflamaţia să se vindece mai repede. De ajutor este şi uleiul de propolis (2-3 picături), încălzit uşor şi picurat în urechea care doare. Acesta are efect antibiotic şi poate să distrugă microbii.

Ghimbirul

Despre ghimbir se spune ca are multe proprietăți anti-inflamatorii. Aplicarea sucului de ghimbir (ghimbir ras în puțin ulei încălzit și apoi strecurat) în jurul urechii poate calma durerea de urechi. Nu trebuie să introduci ghimbirul direct în ureche.

Gheața

O pungă cu gheață ținută la ureche poate reduce o posibilă inflamație. Dacă țineți la ureche o pungă cu gheață sau o cârpă rece și umedă timp de 20 de minute, aceasta poate ajuta la amorțirea durerii sau reducerea posibilei inflamații.

Masajul

Un masaj blând al urechii poate să îndepărteze ușor durerea care iradiază din maxilar. Așadar, poți să masezi zona sensibilă a urechii, dar și mușchii din jur. De exemplu, dacă simți o durere în zona din spatele urechii, ai putea să atingi ușor în zona mușchilor maxilarului și a gâtului. 

În orice caz, masajul poate să ajute și la reducerea unei dureri cauzate de o infecție a urechii. Ai putea să aplici puțină presiune începând din spatele urechii, mergând în jos, spre zona gâtului. Poți să repeți aceeași mișcare și în partea din față a urechilor.

Cum te ajută acest tip de masaj? Poate contribui la scurgerea excesului de lichid din urechi. Mai mult, poate să prevină agravarea durerii de urechi.

Nu uita că doar un doctor poate să diagnosticheze corect o infecție a urechii, în cadrul unei consultații ORL. Mai mult, este recomandat să nu iei antibiotice fără prescripție medicală. În cazul în care nu sunt tratate, durerile și infecțiile de urechi se pot răspândi la maxilar, dar și în alte regiuni ale corpului. Sunt capabile și să deterioreze timpanul, provocând febră.

În cazul în care te confrunți cu dureri mari sau severe de urechi, este recomandat să consulți de fiecare dată un medic. În special dacă este prima dată când te confrunți cu acel tip de simptome.

Sursa: DC News, Doc.ro

Îți recomandăm și: 5 leacuri băbești ideale pentru răceală și gripă. Ce spun medicii?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel