Ce planetă îți guvernează zodia și ce impact are asupra ta

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Planetele au un rol important şi vin cu o energie aparte, ce se contopeşte cu energia semnelor pe care le guvernează. Mai mult, acestea au o influenţă aparte şi asupra celorlalte semne zodiacale. Află ce aduce planeta conducătoare a semnului/ ascendentului tău în viaţa ta.

Pentru a-ți cunoaște mai bine semnul zodiacal, trebuie să-i cunoști planeta conducătoare.Pe baza observațiilor asupra calităților și „energiilor” planetelor și semnelor zodiacale, primii astrologi au început să le asocieze. Unele sunt neschimbate, în timp ce alte asocieri au fost făcute după descoperirea lui Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930). Descoperirea lui Chiron (1977), care este considerată o cometă și o planetă pitică, și retrogradarea lui Pluto la planetă pitică (2006) pot modifica aceste asocieri în timp.

Ce înseamnă planeta „conducătoare” a unui semn?

Fiecare zodie are un guvernator, o planetă care îi reprezintă interesele. De exemplu, dacă Soarele este în Gemeni în harta ta natală, influența lui Mercur prevalează pentru semnul tău solar. „Energia” Soarelui este valorificată de Mercur, a cărui influență anulează calitățile Soarelui și determină modul în care este exprimată puterea solară. Fiecare semn zodiacal are o planetă dominantă sau două, ceea ce adaugă o dimensiune calităților sale.

Guvernatorul Berbecului: Marte

Guvernatorul Taurului: Venus

Guvernatorul Gemenilor: Mercur

Guvernatorul Racului: Luna

Guvernatorul Leului: Soarele

Guvernatorul Fecioarei: Mercur

Guvernatorii Balanței: Venus și Saturn

Guvernatorii Scorpionului: Marte (antic) și Pluto (modern)

Guvernatorul Săgetătorului: Jupiter

Guvernatorul Capricornului: Saturn

Guvernatorii Vărsătorului: Saturn (antic) și Uranus (modern)

Guvernatorii Peștilor: Jupiter (antic) și Neptun (modern)

Aceste asocieri, făcute mai întâi de greci, se bazează pe anotimpuri, nu pe atribute ale semnelor zodiacale. Cu toate acestea, au devenit o muză în limbajul simbolic al astrologiei.

Planeta guvernatoare a  Zodiei/ Ascendentului tău:

Berbec 

Berbecul este condus de Marte. Marte este Zeul Războiului și planeta acțiunii și curajului. Berbecul este hotărât și impulsiv, susținut de foc și curaj, făcându-te primul care acceptă o provocare și îi conduce pe alții spre victorie. Marte înseamnă energie, pasiune și auto-pornire, lăsând Berbecului o încredere inerentă, de netăgăduit. Nu numai că știi că vei face treabă, dar ești sigur că nu există nimeni mai potrivit pentru asta. Acesta este Marte care vorbește.

Taur

Taurul este condus de Venus. Venus este planeta iubirii și a banilor, iar pentru un Taur acestea sunt numărul 1 și 2 pe lista dorințelor de a se simți stabil și inspirat. Taurul este un iubitor al tuturor lucrurilor plăcute, delicioase, luxoase și scumpe. Când te gândeşti la Venus, șansele sunt ca mintea ta se se îndrepte către dragoste, frumusețe. Iubitor de mâncare bună, de țesături fine, de artă plastică și de dragoste, te atrag toate lucrurile plăcute din punct de vedere estetic. Influența lui Venus este puternică în semnul Taurului, încurajând nativii să-și răsfețe simțurile.

Gemeni 

Gemenii sunt conduși de Mercur. Mercur este planeta comunicării, iar Gemenilor le place să vorbească și să împărtășească gânduri, idei, mistere și filozofie. Mercur guvernează, de asemenea, conștiința, comunicarea nonverbală și tehnologia. În mitologia romană, Mercur, despre care se credea că este mesagerul zeilor, a oferit știri și a împărtășit opinii. Planeta îi încurajează pe Gemeni să facă același lucru, de unde și natura lor vorbăreaţă. Toate cele trei semne de aer (Gemeni, Balanță și Vărsător) sunt ambiţioase pe plan intelectual, dar accentul pus de Mercur pe minte îi încurajează pe Gemeni în special să învețe, să gândească și să împărtășească mai mult.

Rac

Racul este guvernat de Lună. Luna este reprezentativă pentru emoțiile noastre, femininul, apa, întunericul care trăiește în noi toți (partea întunecată a lunii) și fazele prin care trecem cu toții în mod natural. Racii sunt în contact cu emoțiile lor, care pot fi foarte intense uneori şi uşor schimbătoare. Luna reprezintă, de asemenea, figura cerească a „mamei”, influențând Racii să fie profund legaţi de casă și familie și să dezvolte o înclinație pentru a-i îngriji pe ceilalţi. În curând îți vei da seama că, datorită influenței Lunii, cauți de la alții exact ceea ce oferi tu: siguranță și confort.

Leu 

Leul este condus de Soare. Soarele este centrul galaxiei noastre, iar Leului îi place să fie centrul strălucitor al atenției. Soarele ne guvernează voința, ego-ul și exprimarea de sine, iar Leul este un maestru al tuturor celor trei. Leul este, totodată, darnic şi  pasional în relaţiile sale. Exuberanța ta, bunătatea ta, energia ta aparent nesfârșită - totul se datorează influenței Soarelui. Cum Soarele reprezintă sinele, principiile de bază ale ființei noastre care alcătuiesc cine suntem, așa că are sens că tu ești cel mai implicat semn. Deși asta poate suna negativ, este de fapt un punct forte. Ești în contact cu tine însuți, mândru de cine ești.

Fecioară 

Fecioara este condusă de Mercur. În timp ce Mercur guvernează și zodia Gemeni, are o expresie diferită în acest semn de pământ. Fecioara este persoana care rezolvă problemele, cea care face planurile, care priveşte totul logic și care arată cea mai multă responsabilitate din zodiac. Mercur este foarte productiv în zodia Fecioarei, iar ușurința comunicării este exprimată într-un mod foarte liniar, plin de rațiune. Poate ai observat că există mai multe semne decât planete. Născută pentru a rezolva probleme, influența lui Mercur asupra Fecioarei se exprimă printr-o abilitate înnăscută de a discerne și de a discrimina, făcând din zodia ta un critic înnăscut, în sensul bun. Ești extrem de concentrat pe cernerea zgomotului lumii într-o manieră organizată, precisă, care lasă puțin imaginației.

Balanță 

Balanţa este condusa de Venus. Din nou, avem o altă planetă care aduce aici cu o expresie complet diferită de Taur (condus și el de Venus). Balanța este un semn de aer și este profund angajată în echilibru și parteneriat. Senzualitatea lui Venus este exprimată de Balanță prin parteneriat, design, prietenii de durată și carismă. Influența lui Venus te face să prețuiești armonia atât în ​​tine, cât și în relațiile tale. Ești un mediator natural; apreciezi corectitudinea și onestitatea în timp ce lucrezi din greu pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubești. Relațiile tale înseamnă foarte mult pentru tine. Te mândrești că ești un bun prieten și partener și cauți acele calități în alții.

Scorpion

Scorpionul este condus de Pluto. Pluto reprezintă transformarea profundă și a fost mult timp asociat cu lumea interlopă, subconștientul, moartea și viața de apoi. Scorpionul nu se teme de profunzimea emoțională sau de întunericul care trăiește în interior. De fapt, aceşti nativi se simt cel mai confortabil în aceste locuri unde alții rareori se aventurează. Nu îţi place când lucrurile sunt uşoare. Tânjești după mister și intensitate. Pluto joacă un rol în fascinația ta nesfârșită pentru toate lucrurile neştiute. Această capacitate de a intra în contact cu sinele tău inconștient te face unul dintre cele mai puternice semne din zodiac.

Săgetător 

Săgetătorul este condus de Jupiter. Jupiter este arhetipul expansiunii și creșterii, făcându-i pe Săgetători iubitori de călătorie, aventură, dezvoltare personală și spontaneitate. Norocul este, de asemenea, asociat cu Jupiter, iar Săgetătorul are o energie pozitivă contagioasă. Ești cel mai bun prieten de aventură pe care și l-ar putea cere oricine – vrei să vezi și să experimentezi totul, și probabil că te vei distra făcând asta. Ai o energie inerentă despre tine. Oamenii sunt atrași de spontaneitatea și vibrația ta pozitivă. Nu există nimeni mai bun decât tine cu care să vezi obiectivele turistice și să explorezi lumea.

Capricorn 

Capricornul este condus de Saturn. Saturn este planeta responsabilității, a muncii asidue, a hotărârii și a disciplinei. Deși s-ar putea să nu sune foarte interesant, Capricornul știe să muncească din greu și să se joace la fel de intens. Integritatea și lipsa de iluzie a nativilor Capricorn este amprenta lui Saturn. Unii îl numesc pe Saturn stăpânul planetelor, alții- profesorul dur, ținând totul sub control și asigurând rute directe către linia de sosire. Saturn are, de asemenea, mult de-a face cu învățarea lecțiilor și înțelegerea limitărilor. Nativii Capricorn pot fi foarte autocritici - ești dur cu tine însuți când lucrurile nu merg conform planului și încerci mereu să înveți din greșelile tale pentru ca acestea să nu se repete. 

Vărsător 

Vărsătorul este condus de Uranus. Uranus este rebelul, revoluționarul și planeta originalității, inovației și conștiinței extinse. Vărsătorul are dorința de a trăi împotriva curentului, de a vorbi, de a se implica în activism și de a fi un lider de gândire revoluționar. Energia lui Uranus îi ajută pe cei care ies din cutie și se îşi deschid mintea pentru noi moduri de gândire. De exemplu, Vărsătorul ar putea fi semnul cel mai deschis pentru o practică precum astrologia – ești adesea dispus să crezi în lucruri dincolo de ceea ce poți vedea în mod tangibil. De asemenea, se crede că Uranus controlează dezastrele naturale. Alții văd asta și la tine, Vărsător. Ai o forță de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de pasiunile și interesele tale.

Pești

Peştii sunt conduşi de Neptun. Neptun este planeta conștientizării psihice și Zeul Mărilor. Energia fluidă, psihică, mistică și magică a Peștilor reprezintă vise, imaginație, spiritualitate și uimire. Realitatea nu este atât de atrăgătoare pentru Pești pe cât este idealismul. Neptun reprezintă visele, imaginația și toate lucrurile spirituale. Ca nativ Peşti, ești plin de energie creativă și respingi hiper-realismul. Preferi să fii  în nori, plutind deasupra restului lumii, deşi înțelegi linia dintre fantezie și realitate. Există în această stare de vis care te face atât de special, Pești. Ești în contact cu un nivel profund de emoție și te conectezi cu ceilalți prin capacitatea ta de a percepe și de a empatiza.

surse: liveabout.com,yogiapproved.com, repeller.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel