Ce poți consuma dimineața pe stomacul gol. Îți îmbunătățesc sănătatea

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Pexels
Pexels

Diminețile pot începe excelent cu una dintre băuturile care îți aduc un plus de energie și de sănătate. 

Lichidele consumate dimineața pe stomacul gol pot oferi corpului un început bun al zilei, dar și hidratarea necesară după o noapte de somn. Fie că este vorba despre ceai verde, negru, de ghimbir, sau doar apă cu lămâie sau oțet, fiecare alegere poate fi potrivită. 

Apa cu lămâie

Beneficiile consumului de apă dimineața sau după ce ne trezim sunt multiple. Pe lângă drenarea toxinelor și hidratare, 2 pahare de apă pot mări arderile metabolice, scrie Health Line. Apa poate fi infuzată cu lămâie, ierburi aromatice sau fructe, pentru un aport de vitamine. De asemenea, 28 de grame de suc de lămâie acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamina C.

O lingură de oțet de mere, deși neplăcut la gust, ajută organismul să mențină un nivel echilibrat al zahărului din sânge, studiile incipiente demonstrând că poate distruge bacteriile patogene. O opțiune mai dulce este apa de cocos, plină de vitamine și consistentă, reducând apetitul. 

Ceaiul verde

Beneficiile ceaiului verde vin de la antioxidanții conținuți în doze mari. Unul dintre beneficiile acestui ceai are legătură cu metabolismul și îmbunătățirea acestuia. Studiile au demonstrat că ceaiul verde ajută atât la creșterea ratei metabolice, cât și la arderea grăsimilor. 

Cafeaua keto

Pe lângă beneficiile cafelei, care oferă energie de la prima înghițitură, cafeaua după rețeta keto poate atinge mai multe obiective. Cafeaua combinată cu grăsimile din untul ghee sau uleiul de cocos ajută metabolismul să pornească la un nivel optim beneficiind toată ziua de o digestie sănătoasă. 

Cafeaua te scapă de boli

Un studiu realizat în Marea Britanie pe aproape 500.000 de participanţi arată beneficiile consumului de cafea. Printre acestea, se numără scăderea cazurilor de cancer la ficat, dar şi scăderea riscului de boli de ficat induse de alcool. 

Studiul a fost realizat pe 494.585 participanţi, cu vârste între 40 şi 69 de ani. Dintre aceştia, 384.818 oameni erau consumatori regulaţi de cafea, în timp ce 109.767 nu beau deloc. Specialiştii au analizat starea de sănătate a ficatului participanţilor pe o perioadă de 11 ani şi au descoperit 3600 de cazuri de boli cronice de ficat, care s-au soldat cu 301 decese, dar și 1839 de cazuri de ficat gras. Studiul mai arată şi că, dacă sunt luaţi în considerare factori precum indicele de masă corporală, consumul de alcool şi consumul de ţigări, cei care consumă orice cantitate de cafea, indiferent de soi, au cu 20 la sută mai puţine şanse să dezvolte boli cronice de ficat decât cei care nu beau deloc cafea, scrie The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel