Ce să faci dacă ești deprimat. Ce spun vedetele internaționale despre această afecțiune

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik
Freepik

Depresia este o afecțiune des întâlnită la nivel mondial, fiind și una dintre cele mai frecvente tulburări mintale. Vorbim despre o condiție care afectează persoane de toate vârstele și care poate avea diferite cauze. Vrei să știi de ce merită să ții cont dacă ești deprimat? Ai în vedere urmatoarele sugestii.

Acest articol este scris în scop educativ, nu pentru a diagnostica. În cazul în care suferi de depresie, nu ezita să cauți ajutor specializat.

Depresia se poate manifesta printr-o gamă variată de simptome, care diferă de la o persoană la alta. Totodată, depresia afectează, în egală măsură, femei și bărbați de toate vârstele și de toate naționalitățile, indiferent de statutul social sau de aspectul financiar. Chiar și cei mai de succes oameni din lume pot suferi de depresie, deși pare că au totul.

Există numeroase vedete care luptă sau au luptat cu depresia, fără să le fie jenă să recunoască acest lucru. Ba din contra, acestea încurajează oamenii și le spun că pot trăi o viață fericită sau cel puțin normală, chiar dacă sunt depresivi. Iată câteva exemple:

1. Ariana Grande. Este actrița și cântăreața care se bucură de un succes uriaș, pe tot globul. Aceasta a vorbit despre lupta ei cu depresia și are un sfat valoros pentru persoanele cu aceleași probleme: Nu te simți vinovat! Nu ai de ce. Depresia este o afecțiune reală și nu ceva ce alegi să ai. Vedeta a atras atenția asupra opririi stigmatizării persoanelor depresive și le-a îndemnat să caute ajutor. Mai mult, Ariana Grande a donat 1 milion de dolari pentru organizațiile care se ocupă de lupta împotriva depresiei.

2. Kirsten Dunst: Cere ajutor de fiecare dată când simți nevoia! Cunoscuta actrița din Spiderman a fost în lumina reflectoarelor încă de la 11 ani. Din acest motiv, a vorbit liber despre dezavantajele celebrității și despre cum a ajuns să sufere de depresie. La 20 de ani, a fost internată într-un centru de reabilitare, unde a încercat să-și recapate forțele.

3. Dwayne Johnson: Nu-ți fie teamă să te deschizi în fața altora. Celebrul actor, cunoscut și sub numele de The Rock, a mărturisit cum s-a luptat ani la rând cu depresia, cauzată de încercările repetate de suicid ale mamei lui. Deși a reușit să împiedice această tragedie, Dwayne a rămas profund marcat de eveniment. Actorul spune că un simptom clar al depresiei este izolarea și crizele interminabile de plâns, pe care a reușit să le depășească.

4. Jim Carrey: Viața este prea frumoasă! Nu ai crede că acest actor faimos de comedie s-a confruntat vreodată cu episoade depresive. Totuși, chiar și cei mai veseli oameni pot suferi de această afecțiune, chiar dacă nu este vizibil cu ochiul liber. Iar Jim Carrey a fost în depresie mulți ani. Sfatul lui este să nu uiți că viața merită trăită și că, până la urmă, chiar și cele mai negre perioade se sfârșesc.

5. Michelle Obama: Dă-ți voie să simți, orice ai simți. Fosta primă doamnă a Statelor Unite a împărtășit deschis experiența sa cu depresia, care a luat amploare în special în timpul pandemiei de Covid. Michelle Obama a insistat asupra faptului că discuția despre starea în care te afli nu este un semn de slăbiciune, ci unul de forță.

Rezonezi cu vreuna dintre aceste experiențe? Te-ai confruntat vreodată cu semne de depresie? Nu ezita să ceri ajutor persoanelor calificate. Nu ești singur!

Sursă de informare: canalul de YouTube Psych2Go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel