Ce să faci și ce să eviți în noaptea de Revelion?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Se apropie cu pași repezi ultima noapte din 2022! Iată ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani, dar și pe ce să pui accent, pentru zile cu mult noroc.

Revelion 2023 - de ce poți ține cont în această noapte?

Se spune că în noaptea dintre ani, nu trebuie să speli rufe, să coși, să tricotezi sau să-ți ocupi timpul cu alte treburi casnice.

Multe dintre superstiții se referă și la bani. Ar fi bine să nu intri în 2023 cu datorii sau fără bani în buzunar. În caz contrar, tradiția spune că nu o să ai noroc în anul care vine din punctul de vedere al finanțelor.

O altă superstiție? Nu agăța calendarul anului 2023 pe perete înainte să se termine anul 2022.

Ca să-ți meargă bine tot anul, ai face bine să nu plângi de Revelion și nici să spargi lucruri prin casă, astfel încât să nu-ți alungi norocul. În noaptea de Revelion, renunță la carnea de pui! Consumă orice alt tip de carne, fiindcă norocul se risipește, la fel cum găina împrăștie pământul.

Mai mult, se zice că nu este bine nici să ieși din casă, în prima zi din an, până când un musafir îți calcă pragul. Însă, ar fi de preferat ca acesta să fie bărbat și să nu fie roșcat sau blond.

Obiceiuri în noaptea de Revelion

Dacă doriţi să aveţi succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să faceţi ceva în legătură cu ocupaţia;

Să aveţi locuinţa curată, în prima zi a noului an, să aveţi geamuri sau uşa deschisă, în noaptea de anul nou şi o lumânare sau o lumină aprinsă până în dimineaţa de anul nou;

Pentru a avea noroc și succes în anul următor, se spune că de Revelion 2023 este bine să mănânci carne albă, precum cea de cocoș, curcan sau gâscă. Tradiția spune că dacă vom mâncă pui de Anul Nou, nu vom avea parte de nimic bun în 2023.

Tot de Revelion, unele persoane obișnuiesc să prepare plăcinte cu răvaș. În sudul țării, oamenii obișnuiesc să pună bilețele cu mesaje în foile plăcintei sau chiar bani de argint. Se spune că cine găsește bănuțul de argint din plăcintă va avea noroc în tot anul următor.

Totodată, în noaptea de Revelion este bine să mănânci cât mai mult fructe, în special struguri, întrucât aceștia îți vor aduce un an plin de belșug. În seara de Anul Nou, este bine să mâncați 12 boabe de stuguri, câte una pentru fiecare lună a anului 2023.

Se spune că în noaptea de Revelion nu este bine să împrumuți bani nimănui, întrucât vei avea parte de ghinion pe plan financiar anul următor.

Vezi continuarea articolului pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel