Ce sunt STELELE FIXE și care este rolul lor în astrologie? Detalii unice pe care merită să le cunoști

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Știi care este magia stelelor fixe? Dar semnificația lor? Se spune că acestea îți pot conduce înțelepciunea străveche din harta natală către succes. Iată cum alcătuiesc stelele fixe un portret astral complet.

Până să discutăm despre stelele fixe în astrologie, merită să înțelegi mai bine câțiva termeni. Astfel, îți amintim despre cele trei tipuri de zodiac!

Zodiacul tropic

"Piesele" fundamentale care construiesc un horoscop sau o hartă natală includ semnele din zodiac, planetele și casele. În astrologia occidentală, semnele din zodiac se bazează pe relația sezonieră a Soarelui cu Pământul. 

În acest sens, prima zi de primăvară sau de toamnă în emisfera sudică este, de fapt, prima zi a Berbecului. Cerul este împărțit în 12 segmente egale sau semne zodiacale ale căii aparente a Soarelui în jurul Pământului. Din acest motiv, acest zodiac mai este numit, în mod formal, Zodiacul Tropic. Fiindcă este legat de anotimpuri.

Zodiile și planetele conducătoare. Care este guvernatorul semnului tău

Zodiacul Sideral

Care este al doilea tip de zodiac? Acesta se bazează pe împărțirea cerului în douăsprezece segmente egale, începând cu prima stea, cea a Berbecului. Poartă și numele de Zodiac sideral, fiindcă se bazează pe stele. Este folosit, în primul rând, de astrologia vedică sau indiană. Dar și de către astrologii siderali, de Vest. Acest zodiac sideral a fost utilizat chiar de către strămoșii noștri din Babilon.

Când s-a format astrologia occidentală, s-a stabilit că zodiile tropicale și siderale coincid. De ce? Pentru că în prima zi de primăvară, Soarele a răsărit odată cu prima stea, a Berbecului. Din cauza felului în care se mișcă Pământul, cele două zodii s-au separat. Iar acum, se află la aproximativ 24 de grade distanță. Ca să îți faci o idee despre acest spațiu, trebuie să știi că o lună plină are lățimea de circa o jumătate de grad.

Cum ne afectează planetele viața și ce impact au asupra noastră?

Zodiacul Constelațional

Nu în ultiimul rând, există și un al treilea zodiac. Acesta este zodiacul constelațional și este alcătuit din constelațiile reale de pe cer. Acestea sunt de diferite dimensiuni și există momente în care se suprapun. De pildă, constelația Berbecului este una minusculă, prin comparație cu cea a Peștilor sau a Fecioarei, care sunt cu adevărat gigante.

Totodată, în zodiacul constelațional, suntem în domeniul stelelor fixe.

Care sunt stelele fixe şi ce rol au în astrologie?

De ce poartă acest nume? Ei bine, poartă denumirea de stele fixe, deoarece astrologii din Grecia Antică sunt cei care au numit planetele "stele rătăcitoare". Astfel, câmpurile înstelate prin care mergeau planetele par să fie fixate într-o sferă rotativă, pe cerul nopții. De pildă, constelația Crucea Sudului se mișcă pe cer, însă stelele care alcătuiesc acea cruce par să rămână în relație fixă unele cu altele.

Spunem că par să rămână fixe, deoarece stelele fixe se mișcă puțin în timp. Dar acest lucru nu poate fi cu adevărat vizibil cu ochiul liber pe parcursul uneia sau mai multor vieții. Deci, stelele fixe au o istorie lungă în astrologie, existând mai multe moduri de a le aplică într-o astrogramă natală.

Îți recomandăm să vezi și: Educaţie astrologică. Cele 12 CASE din harta ta natală, EXPLICATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel