Ce transformări aduce Pluto când se află în semne de PĂMÂNT? Caracteristici unice de care să ții cont

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Pluto reprezintă planeta transformării, a puterii, a viselor și a iluziilor. Este asociată cu lumea interlopă, dar și cu forțele subconștiente. Iată ce semnificație are Pluto în zodiile de pământ.

Pluto face referire la planeta care a fost numită după zeul grec, Hades. Deși Pluto reprezintă tot ce înseamnă transformare, poate să arate și modul în care te disciplinezi. Sau cât ești de sârguincios. Dacă ne raportăm la istorie, această planetă a fost descoperită abia în 1930. Așadar, putem trage concluzia că este relativ nouă în hărțile natale.

Tu știi în ce semn era Pluto atunci când te-ai născut? Și ce înseamnă cu adevărat această planetă în astrologie?

Ei bine, semnul în care se află Pluto la momentul nașterii simbolizează creșterea sau capacitatea de reînnoire. Dar și unde o vei experimenta. În funcție de plasarea într-o anumită casă sau într-un semn, Pluto indică putere, moarte sau transformare.

De pildă, dacă Pluto tranzitează Casa a 6-a sau a 8-a, acel nativ poate simți nevoia să se schimbe, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Din 2008 până în prezent, Pluto se află în semnul Capricornului, unde va rămâne până în 2024. Între 23 martie și 11 iunie, va exista un scurt tranzit în semnul Vărsătorului. O să avem și o scurtă revenire în Capricorn, între 30 iunie 2023 și 22 ianuarie 2024.

Pluto este o planetă care se mișcă foarte încet, de aceea poate să definească provocările și problemele specifice unor generații întregi. Cât rămâne Pluto într-un semn? Se pare că în ultima sută de ani, Pluto a trecut doar prin șapte semne din zodiac. Da, această planetă stă între 12 și 31 de ani într-un semn. Durează aproape 248 de ani până când planeta transformării tranzitează toate cele 12 semne zodiacale.

Semnele de Pământ sunt: Taur, Fecioară și Capricorn.

Pluton în Taur (1853 - 1884)

Ce se întâmplă când Pluto este în Taur? Această planetă poate să transforme semnificativ natura blândă și încăpățânată a Taurului, dar și aprecierea bogăției în lăcomie. Aduce un comportament de control.

Semnul Taurului este cel care guvernează agricultura. Este concentrat pe resurse și adesea, nu reușește să aprecieze ceea ce are deja. Poate să ignore de-a dreptul aspectele cu adevărat valoroase din viață. Da, Taurul este liniștit și consistent, dar poate fi încăpățânat când vine vorba de schimbare. Însă și Pluto în Taur este destul de fixat pe propriile căi.

Atunci când Pluto a fost în semnul Taurului, această planetă nu era încă descoperită. Dar să nu uităm că în acea perioadă, a început marxismul. Când se va întoarce Pluto în Taur? În 2098.

Pluto în Fecioară (1959 - 1972)

Fecioara devine destul de încăpățânată, dar și pretențioasă, când este asociată cu planeta Pluto. Se transformă în perfecționismul observator. Fecioara este cea care guvernează obiceiurile și sănătatea. Totuși, este un semn de pământ destul de strict. Învață regulile, le respectă, dar îi vine greu să admită când greșește.

Ce s-a întâmplat în intervalul în care Pluto a fost în semnul Fecioarei? A început o adevărată revoluție sexuală și s-au făcut cunoscute procedurile medicale care au implicat transplantul de organe.

Pluto în Capricorn (2008 - 2024)

Pluto este în prezent în Capricorn. Deși vorbim despre un semn practic, atunci când Pluto este aici, devine inflexibil. Capricornul este cel care guvernează aspirațiile pe plan profesional, dar și succesul. Iar cu Pluto în Capricorn, actuala generație poate să preia controlul. Să schimbe lumea. Dar acest lucru nu vine fără tensiuni.

Cu Pluto în Capricorn, am putut asista la Brexit, la Barack Obama devenind președinte, precum și la o schimbare majoră a climatului politic în lume.

Citește și: Astrolog Cătălina Mărăcineanu: "Pluto în Capricorn ne-a adus numeroase transformări în societate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel