Ce trebuie să știi despre semnele fixe în astrologie?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Dacă ieri am discutat despre semnele cardinale, astăzi a venit rândul semnelor fixe. Acestea te ajută să înțelegi mai bine astrologia, care înseamnă mai mult decât semnul zodiacal sau Marte retrograd. Iată ce merită să știi!

Toate cele 12 zodii se pot împărți în numeroase moduri. Poate că îți cunoști semnul solar sau zodiacal, dat de luna și data nașterii, dar și semnul lunar, calculat pe baza poziției lunii în momentul nașterii. Trebuie să aducem în discuție și ascendentul: semnul din zodiac care se află la orizontul estic atunci când te-ai născut.

Fiecare dintre semne aparține și unuia dintre cele patru elemente sau duplicate: apă, foc, aer și pământ. Dacă le știi, vei înțelege mai bine propria natură și poți să obții noi perspective asupra relațiilor cu ceilalți, dar și asupra propriei personalități.

Avem TREI calități în astrologie: fix, cardinal și mutabil. Acestea sunt modalități unice și prin intermediul lor, fiecare semn trece într-un mod diferit prin viață, reacționează în diferite situații sau își exprimă energia.

Aceste calități sunt cunoscute încă din timpul Greciei Antice - le găsim în scrierile lui Ptolemeu. Reprezintă o bază a astrologiei, care are sens și contribuie la interpretările diagramelor. Astfel, calitatea unui semn devine un mod de operare. De îndată ce obții ritmul, o să vezi cum acesta oglindește anotimpurile. Un semn începe în cardinal, se stabilește în fix și este deschis pentru schimbare în intervalele de timp mutabile.

Dacă ai organiza o cină, semnele fixe  ar fi cei care cumpără, gătesc mâncarea și pun masa. Dacă semnele cardinale sunt cele care inițiază sezonul, cele fixe îl mențin în continuare.

Semne fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Dacă semnele cardinale sunt cele care demarează totul, semnele fixe urmează aceste planuri cu ochii ațintiți asupra premiului. Semnele fixe sunt cunoscute drept „făcătorii” zodiacului, sunt muncitori și sunt grozavi în a duce la îndeplinire planurile manifestate de semnele cardinale.

Semnele Fixe sunt capabile și să mențină un ritm constant în obţinerea obiectivelor, pentru a realiza ceva solid. Le este greu să se schimbe, ceea ce le dă reputația de încăpățânaţi. Dar sunt respectați pentru simțul scopului lor.

Nu în ultimul rand, semnelor fixe le place să creeze liste de activități, sunt de încredere când vine vorba de planuri de acțiune și se concentrează pe dedicare. Deoarece sunt stabilizatorii calităţilor, nu este de mirare că semnele fixe cad la mijlocul fiecărui sezon. 

Iată și: Care sunt semnele cardinale în astrologie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel