Ce zeu/zeiță te reprezintă în funcție de zodia ta?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Există trăsături comune dintre zodia ta și o anumită zeitate. Află dacă te regăsești printre aceste rânduri!

Vrei să știi ce zeu/zeiță te reprezintă?

Berbec/Ascendent în Berbec

Pe ține te reprezintă ARES, Zeul Războiului. Din mitologia greacă, aflăm că Ares era fiul lui Zeus și al Herei. Avea forță nebănuită și succes în războaie. De asemenea, îl caracteriza și brutalitatea, dar și poftă de sânge, mai ales când venea vorba de luptă.

În limba greacă, Ares înseamnă "bătălie". Era neîmblânzit, agresiv și extrem de pasional, caracteristici ce se potrivesc nativilor zodiei Berbec. De asemenea, impulsiv și nerăbdător, Berbecul este ca Ares, care se aruncă mereu cu capul înainte în luptă.

Taur/Ascendent în Taur

Taurii sunt reprezentați de AFRODITA, Zeița Iubirii și a Frumuseții. O cunoaștem pe Afrodita ca fiind zeița frumuseții, fiind venerată și ca zeiță războinică. În plus, joacă un rol major pe tot parcursul operei Iliada, care aparține lui Homer, pentru că este una dintre cele trei zeițe care a cauzat începutul Războiului Troian. 

Să nu uităm nici că în arta occidentală, Afrodita a fost prezentată drept frumusețea absolută. 

Taurii sunt asociați cu această zeitate tocmai pentru că sunt guvernați de Venus, zeița iubirii și a plăcerii. Și Taurilor le place să aibă tot și să guste din toate plăcerile vieții.

Gemeni/Ascendent în Gemeni

Nativii Gemeni sunt reprezentați de ATENA, Zeița Înțelepciunii. Care sunt simbolurile specifice acestei zeițe? Bufnița, șarpele sau măslinul. Mai mult, este zeița asociată cel mai des cu orașul, fiind ocrotitoarea orașelor din Grecia, în special a orașului Atena. Această zeiță reprezintă nu doar tactica în război și înțelepciunea, ci și curajul, inspirația și forța. 

Merită să spunem că Gemenii sunt recunoscuți pentru capacitățile lor intelectuale, având bune abilități de învățare și de comunicare. Ei au nevoie să analizeze totul, să treacă prin filtrul gândirii lor fără limite.

Rac/Ascendent în Rac

Cine sunt Racii? ARTEMIS, Zeița Vânătorii și a Pădurilor. Era fiică a lui Zeus, zeița pădurilor, dar și a nașterii, a copiilor, a virginității, fertilității și vânătorii.

Acest nativ este cel care are grijă mereu de ai lui, fiind binecuvântat cu abilități de vindecare și susținere a celor care au nevoie de un umăr pe care să plângă. Guvernat de Lună, Racul își dezvăluie mai ușor emoțiile și dependența de familie. 

Leu/Ascendent în Leu

Leul este APOLLO, Zeul Luminii și al Artelor. Apolo se numără printre copiii preferați ai lui Zeus, fiind o personificare a Soarelui și protector al artelor și al muzicii. 

Fiind născut sub semnul Soarelui, mare cunoscător al artei dramatice, Leul este un semn luminos, căruia îi place să atragă atenția de fiecare dată. Strălucitor, narcisist și dornic de a se arăta lumii, Leul ascunde, de fapt, nesiguranța, teama de a nu fi iubit. 

Fecioară/Ascendent în Fecioară

Fecioara este DEMETRA, Zeița Agriculturii. Este cea care simbolizează fertilitatea pământului și arta plantării recoltelor, stimulând bogăția pământului. De asemenea, se spune că ea le-a dezvăluit oamenilor arta de a crește porumbul. 

Ce putem spune în acest sens? Fecioara este și ea ocupată cu nevoia de a fi de folos altora, cu simțul muncii, dar și al adaptării. Modul în care Fecioara planifică totul, încercând să facă ceva perfect, arată teama de necunoscut, de a nu da greș, dar și nevoia de a fi mereu în control. 

Balanță/Ascendent în Balanță

Balanța este HERA, Zeița Căsniciei și a femeilor măritate! Ea este zeița căsniciei, a căminului și a femeilor măritate, dar și regina zeilor și a oamenilor.

Pentru că era soția lui Zeus, o întruchipa pe „soția absolută”, însă era geloasă și extrem de răzbunătoare, mai ales că avea în vedere îndeosebi infidelitățile lui Zeus. Balanțele sunt cunoscute ca dorindu-și relațiile perfecte în care să domine dreptatea și armonia. În final, Balanțele nu își văd viața în afara relațiilor. Scopul lor este echilibrul, au mereu nevoia de cooperare. Le e mereu teamă de respingere și de singurătate.

Scorpion/Ascendent în Scorpion

Scorpionul este asociat cu KALI, Zeița Morții și a Sexualității. Este una dintre cele mai complexe zeițe din religia hindusă, aducând distrugere, dar și transformare și renaștere. Această zeiță a complexității morții și a renașterii se potrivește perfect Scorpionului.

De ce? Scorpionul este dominator, individualist, mereu revoltat și funcționează pe deviza „totul sau nimic”. Mai mult, luptele sale de putere și traumele pe care le are se dovedesc a fi motoarele care îl aruncă mereu înainte și îl fac să renască. 

Săgetător/Ascendent în Săgetător

Cine este Săgetătorul? Însuși ZEUS, Regele Zeilor. El e considerat a fi unul foarte crud și răzbunător. Ținând în mână tunetul, stăpân al cerului, este cel care guvernează și asupra jurămintelor și îi expune pe mincinoși, dorind a domni cu puterea dreptății. Este cel care are ultimul cuvânt în luarea deciziilor. 

Săgetătorul este un căutător al dreptății absolute, guvernat de Jupiter, cea mai impunătoare planetă, extrovertit și impunător. Vrea să înțeleagă, să cunoască, dar și să se afirme în fața celorlalți.

Capricorn/Ascendent în Capricorn

Capricornul este PERSEFONA, Zeița Lumii Morților și a Vegetației. Este fiica lui Zeus și a Demetrei. Zeus a acceptat ca ea să stea în infern doar o jumătate de an, iar la întoarcerea ei, întreaga natură să revină la viață. Astfel, este o reprezentare a întunericului și a luminii. 

Semnul Capricornului este dominat de lupte lăuntrice. Introvertit, ambițios și conștiincios, e gata să „coboare în iad” pentru a-și face treaba. Cu o natură suspicioasă, însă și practică, e dominat de nevoia de a face totul bine, de a controla.

Vărsător/Ascendent în Vărsător

Trebuie să știi că Vărsătorul este PROMETEU, fondatorul civilizației. Este unul dintre titanii care au furat focul de la zei pentru a-l oferi oamenilor. Ca Prometeu, Vărsătorul este un rebel și un vizionar, abilitățile sale de a revoluționa lumea fiind uimitoare. Altruist, reformator și foarte puternic, Vărsătorul este extrem de independent și se dedică unor cauze umanitare. 

Pești/Ascendent în Pești

În final, Peștii sunt reprezentați de IȘTAR, Zeița asiro-babiloniană a Dragostei și a Fertilității. De altfel, este o zeiță blândă, dar și foarte puternică. Ea este milostivă înaintea celor care suferă, îi ajută să se vindece, iartă păcatele, dar are o personalitate mai complexă de atât.

În egală măsură, Peștii sunt și ei o natură a contradicțiilor. Sunt complecși, vindecători, intuitivi, dar și îndreptați către o natură ezoterică. Au o natură instabilă și o imaginație sălbatică, dar vor mereu să se sacrifice pentru a salva întreaga lume.

Citește și: Ce hobby ți se potrivește în funcție de zodie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel