Ceaiul verde, beneficii. „Îmbunătățește funcția creierului, protejează împotriva cancerului”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Ceaiul verde este cunoscut pentru lista sa lungă de beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea funcției creierului și protecția împotriva cancerului.

Acum, noi cercetări efectuate pe persoane cu o serie de factori de risc pentru bolile de inimă arată că ingerarea de extract de ceai verde timp de patru săptămâni poate reduce, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge și inflamația intestinală. Cercetătorii spun că acesta este unul dintre primele studii care evaluează dacă riscurile de sănătate legate de sindromul metabolic pot fi diminuate de ceaiul verde, spun colegii de la DC Medical.

„Ceaiul verde este cunoscut ca fiind o sursă bogată de antioxidanți, substanțe care ajută la combaterea inflamațiilor din organism. Acum aflăm mai multe despre modul în care ceaiul verde poate avea un impact pozitiv asupra intestinului.

Într-un nou studiu, cercetătorii au căutat să investigheze efectele ceaiului verde asupra sănătății intestinelor. Permeabilitatea intestinală sau "scurgerea intestinului" permite bacteriilor și altor toxine să intre în fluxul sanguin, ceea ce duce la inflamații", a declarat Dr. Anjali Mone, gastroenterolog la Lenox Hill Hospital.

Ce a descoperit studiul

Acest studiu publicat în Current Developments in Nutrition a inclus 40 de participanți, 21 cu sindrom metabolic și 19 adulți sănătoși. Aceștia au primit extract de ceai verde timp de 28 de zile, urmat de un placebo timp de 28 de zile, cu o lună de pauză de suplimente între tratamente.

Cercetătorii au constatat că nivelurile de glucoză în sânge pentru participanți au fost mai scăzute pentru cei care au luat extract de ceai verde în comparație cu cei care au luat placebo. Tratamentul cu ceai verde din cadrul studiului s-a dovedit, de asemenea, că reduce inflamațiile intestinale semnalate printr-o scădere a proteinelor inflamatorii din scaun.

Coautorul principal al studiului, Richard Bruno, PhD, profesor de nutriție umană la Ohio State University, a declarat că rezultatele au arătat beneficii după o lună.

„Ceea ce ne spune acest lucru este că în decurs de o lună suntem capabili să reducem glicemia atât la persoanele cu sindrom metabolic, cât și la persoanele sănătoase, iar scăderea glicemiei pare să fie legată de scăderea scurgerilor intestinale și de scăderea inflamațiilor intestinale - indiferent de starea de sănătate", a spus acesta într-o declarație.

Găsiți continuarea articolului pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel