Ceasul Corpului în Medicina Tradițională Chineză: Înțelegerea Ritmului Tău Interior

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Află care este legătura dintre ceas și corp în medicina chineză.

Medicina tradițională chineză (MTC) a fost mult timp interesată de conexiunile dintre corp și natură. Un concept fascinant din MTC este ceasul corpului, sau ceasul biologic chinezesc, care oferă o perspectivă asupra modului în care energia (sau Qi) se mișcă prin diferitele organe și meridiane ale corpului pe parcursul unei zile.

Conform MTC, fiecare organ al corpului are un moment specific al zilei în care este cel mai activ sau cel mai inactiv. Aceasta are loc într-un ciclu de 24 de ore, fiecare organ având un "moment de glorie" de 2 ore. De exemplu, dacă te trezești în mod regulat la aceeași oră în miezul nopții sau foarte devreme dimineața, poate fi un semn că un anumit organ sau sistem din corpul tău se luptă și necesită atenție.

Dacă te trezești frecvent la o anumită oră, iată ce ar putea spune ceasul corpului despre sănătatea ta:

23:00 - 01:00 (Vezica biliară)

Vezica biliară elimină toxinele și pregătește ficatul pentru detoxifiere. Trezirea în acest interval poate indica probleme cu metabolismul grasimilor sau resentimente neexprimate.

01:00 - 03:00 (Ficat)

Ficatul detoxifică sângele și procesează emoțiile. Trezirea poate semnala un exces de yang sau probleme emoționale ca mânia sau frustrarea.

03:00 - 05:00 (Plămânii)

Plămânii distribuie energia oxigenului prin corp. Trezirea în acest moment poate indica probleme cu sistemul respirator sau tristețe.

05:00 - 07:00 (Intestinul gros)

Acesta este momentul eliminării. Trezirea poate sugera un blocaj fizic sau emoțional.

În primul rând, este esențial să încerci să menții un ciclu regulat de somn, mergând la culcare și trezindu-te la aceeași oră în fiecare zi. Totodată, meditația, exercițiile de respirație sau practicile fizice, cum ar fi Tai Chi sau Qi Gong, pot ajuta la echilibrarea fluxului de Qi.

Nu este doar momentul trezirii care este semnificativ. Dacă simți o letargie sau o scădere a energiei la un anumit moment al zilei, aceasta poate fi, de asemenea, indicativă pentru dezechilibre în funcționarea organului corespondent acelui interval orar.

Ceasul corpului chinezesc oferă o perspectivă unică asupra sănătății și bunăstării noastre. Este un instrument pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine semnalele corpului și să ne îndreptăm atenția către zonele care ar putea avea nevoie de îngrijire suplimentară. Dacă observi modele regulate de trezire sau scădere a energiei, poate fi momentul să acordezi mai multă atenție ritmului tău interior și să cauți modalități de a-ți echilibra Qi-ul.

Vezi și Top 5 Filme de văzut în serile Răcoroase de toamnă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel