Certificat de orientare școlară pentru elevi și salariu mai mare pentru profesori

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre certificatul de orientare școlară pe care îl vor primi părinții elevilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbt despre certificatul de orientare școlară pe care îl vor primi elevii și părinții lor la finalul ciclului școlar:

„Această lege este pentru copii în primul rând, dar este și pentru părinți, și pentru profesori, și pentru întreaga societate și pentru viitorul națiunii. În viziunea proiectului de lege, există foarte clar formulate acele mecanisme prin care profesorul va da un feed back continuu, evaluare ritmică a elevului, feed back continuu acordat părintelui. În format electronic se aduce la cunoștința părintelui, se consolidează legătura dintre școală, familie și societate în permanență despre evoluția fiecărui copil. Ei evoluează rapid. În momentul acela vei avea și rezultate școlare mai bune, și abandon școlar mai scăzut și vei ține legătura cu părintele. Vei trece acolo toate acele elemente”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre proiectul de lege care prevede stimularea cadrelor didactice în realizarea unui proces educațional cât mai bun: 

„Statutul de cadru didactic este atractiv din perspectiva proiectului legii. În acest proiect de lege este prevăzut faptul că niciun profesor din România, învățător sau educator, nu va putea avea, prin lege, un salariu mai mic decât salariul mediu pe economie. Dacă ne raportăm la acest moment, salariul mediu net pe economie este de 4.000 de lei pe lună. Un alt avantaj este stabilitatea, un alt avantaj e constituit, și trebuie să spunem lucrurilor pe nume, de perioada de vacanță, care este puțin mai mare decât în alte domenii.

Sunt o serie de avantaje pe care dorim să le susținem, spune Ministrul Câmpeanu. Mai multe detalii despre certificatul de orientare școlară, dar și despre beneficiile salariale ale profesorilor, găsiți pe DC News. 

Intrarea lui Marte în semnul Gemenilor de pe 20 august 2022 este un eveniment care chiar va veni cu schimbări. Își va pune amprenta pe viața noastră personală, însă vom observa lucruri și la nivel mondial. Marte rămâne în Gemeni până pe 25 Martie 2023, având o perioadă de retrogradare între lunile octombrie și ianuarie. Fiind o planetă personală, vom resimți mai puternic acest tranzit. 

În ceea ce privește sistemul de învățământ, lucrurile nu vor sta prea bine deoarece va fi extrem de multă mișcare acolo, decizii luate în mod haotic, confuzie, iar nimeni nu va înțelege deloc ce se întâmplă. Mai multe detalii aici! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel