Cinci lucruri care te fac să te simți profund nefericit(ă)

Autorul articolului: Elena Airini |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Continui zilnic să te simți epuizat și ți se pare că toate eforturile tale nu te duc nicăieri? Ești din ce în ce mai cătrănit pe ce zi ce trece? Iată cinci motive pentru care s-ar putea să te simți așa, dar și câteva sfaturi despre cum ai putea să te simți mai bine, dând un sens vieții tale.

Unele obiceiuri ajung să îți facă mai mult rău decât bine deși tu crezi că este în regulă să le faci. 

1. Mergi la culcare prea târziu

De câte ori neglijezi starea aia de somn și în loc să mergi la culcare pierzi timpul pe internet? Încă un pic, încă un video, încă o postare, ți se pare că îți face bine, însă timpul trece, somnul este esențial, filmulețele de pe internet, nu prea. Faptul că nu dormi suficient te face să fii extrem de morocănos pe întreg parcursul zilei următoare. 

Ar trebui să mergi la culcare mai devreme și să te bucuri de ceea ce este esențial pentru sănătatea ta și anume, opt ore de somn liniștit. 

Găsești chiar aici câteva sfaturi pentru un somn mai bun. 

2. Nu te bucuri de clipele simple, de micile bucurii ale vieții

Nu ești recunoscător niciodată pentru faptul că ai un acoperiș deasupra capului, pentru faptul că acum, aici, în acest moment ai un gadget de pe care poți citi aceste rânduri. Nu te bucuri de răsăritul soarelui și nici de faptul că ai o familie sau niște prieteni cărora le pasă de tine și poate că de aceea, de multe ori nu se pot pune de acord cu tine. Nu te bucuri de natura care te înconjoară, nici de frumusețea anotimpurilor. În timp, această lipsă de implicare în prezentul tău ajunge să îți facă rău. 

Ar trebui să ieși mai mult din casă și să te minunezi mai mult de tot ce te înconjoară, să faci lucrurile de parcă le-ai întâmpina pentru prima dată. 

3. Nu faci sport, nu faci mișcare.

Sportul reduce stresul. Doar 5 minute pe zi, dimineața, te vor face să te simți alt om, odată ce ți-ai însușit acest obicei, poți adăuga încă cinci minute. Dacă nu faci sport deloc, dacă nu ieși la plimbare, corpul tău e din ce în ce mai încordat și tu te simți gârbovit. 

Ar trebui să ieși zilnic în parc sau în centrul orașului la scurte plimbări dacă, să zicem, sportul nu te atrage deloc. 

4. Nu înveți, nu evoluezi

Viața nu este doar despre serviciu, somn și internet, ci este despre cum să faci să evoluezi, să devii în fiecare zi acel atlet care aleargă neîncetat către cea mai bună versiune a sa. Trebuie să înveți mereu, să citești, să fii gata să te înscrii la cursuri, dar să înveți și din traumele tale, din situațiile mai neplăcute și de ce nu, să împarți și celorlalți ce anume ai învățaț. Îți va da un sens nemaipomenit și nu te vei mai simți atât de trist.

5. Rămâi în zona de confort

Cum ai putea să fii fericit când ești doar acolo, în mica ta zonă de confort, restrânsă, cu aceleași mici obiective trase de azi pe mâine, cu aceeași rutină pe care poate că nici o mai suporți? Ieși de acolo! Pleacă în lume, cunoaște, respiră, vezi și alte lucruri, alți oameni, abia apoi poți face diferența și poți aprecia binele. Poți vedea mai clar dacă vrei să te întorci sau poți decide să nu mai privești niciodată înapoi. 

sursă: canalul de YouTube Psych2Go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel