CINCI semne că o persoană nu te place pe cât pretinde. Câți prieteni adevărați ai?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Simți că unii dintre oamenii care spun că sunt prietenii tăi nu sunt sinceri? Poate ai impresia că ei nu îți doresc cu adevărat binele. Iată câteva semne că cineva nu te place atât cât pretinde!

De multe ori, atunci când nu îți place cineva, nu îndrăznești să le spui direct din teama confruntării. În schimb, îți poți lăsa acțiunile să vorbească pentru tine.

Dacă te-ai întrebat dacă semnalele de avertizare pe care le-ai văzut în unii dintre prietenii tăi înseamnă ceva serios, iată câteva semne care te pot ajuta să înțelegi.

1. Limbajul lor corporal către tine este închis. Ai observat mesajele non-verbale pe care le au atunci când sunteți împreună? Chiar dacă încerci să îți ții sentimentele adevărate secrete, există multe lucruri subconștiente pe care le faci cu corpul tău care spun multe despre cum te simți cu adevărat față de oamenii cu care ești.

Unele exemple la care să fii atent includ brațele și picioarele încrucișate, contactul vizual minim, distanța fizică și folosirea genților, pernelor, birourilor, ușilor și așa mai departe pentru a te ascunde în timp ce vorbești.

2. Zâmbesc fals în jurul tău. Un alt semn că cineva nu te place atât de mult pe cât pretinde este dacă zâmbește constant fals în jurul tău. De cele mai multe ori, atunci când oamenii îți zâmbesc fals, ochii lor nu se încruntă și restul feței rămâne nemișcată în timp ce o fac.

De ce este atât de greu să fii consecvent? Răspunsurile sunt de ordin psihologic!

3. Mențin conversațiile scurte și impersonale. Gândește-te la ultimele dăți când ai vorbit cu această persoană. Părea grăbită să plece? Răspunsurile au fost scurte și lipsite de emoție? Atunci când oamenii te disprețuiesc în secret, cel mai probabil vor încerca să te evite și să încheie conversația rapid, fie dându-ți răspunsuri foarte vagi precum "Sunt bine" sau "Nu se întâmplă nimic special", sau "Totul e în regulă", fie plecând grăbită cu o scuză slabă, o promisiune goală a unei următoare întâlniri care nu se adeverește niciodată.

4. Există o lipsă de atingere fizică. Deși este adevărat că unii oameni nu se simt confortabil să fie afectuoși sau să aibă atingeri fizice chiar și în jurul celor mai apropiați prieteni și ai celor dragi, este cu totul altceva când sunt confortabili să facă asta în jurul tuturor, cu excepția ta. Lipsa oricărui fel de atingere fizică prietenoasă, fie că este vorba de o îmbrățișare, strângere de mână sau bătaie pe spate, arată clar că nu se simt confortabil să te lase în spațiul lor personal.

Alegi persoanele potrivite drept prieteni? CINCI tipuri de oameni de care trebuie să te ferești

5. Nu fac niciun plan cu tine. Poți să îți amintești ultima dată când această persoană anume a făcut planuri cu tine sau te-a invitat undeva? Dacă răspunsul este niciodată, atunci probabil este timpul să te uiți cu atenție la prietenia ta și să te întrebi de ce. Îi inviți la locuri și evenimente pe care apoi le anulează sau le amână pe termen nedeterminat? Te refuză adesea pentru ceva mai interesant sau te exclud din planurile cu alți prieteni? Poate că va fi puțin dureros să recunoști, dar dacă da, există o mare probabilitate că această persoană te disprețuiește în secret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel