Cine era Lilith și cum arăta "Luna Neagră"? Mituri pe care merită să le cunoști

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
EXCLUSIV

Lilith/Luna Neagră își sfârșește tranzitul în semnul Racului pe 8 ianuarie 2023, când va intra în Leu. Totuși, cine a fost Lilith, cum arăta și care sunt miturile despre ea?

Cum o putem descrie pe Lilith?

Acum mii de ani, Lilith era cea care avea niște trăsături pe care societatea le respingea. Însă, revenim la anul 2023, iar astrologul Daniela Simulescu ne spune că Lilith și energia sa există în fiecare dintre noi, indiferent de gen. În cazul în care o respingem, ne va controla. Dacă o acceptăm, vom fi capabili să o folosim în avantajul nostru.

În astrograma unei femei, Lilith este energia feminină nepătată, nesupusă. Independența. În cea a unui bărbat, Lilith reprezintă punctul care îl obsedează foarte mult, mai ales pe plan intim.

Nu putem vorbi despre Lilith până nu vorbim despre Lună. Lilith este Luna Neagră, punctul cel mai îndepărtat unde ajunge Luna în rotația sa în jurul Pământului. Este un punct matematic.

Cine era Lilith?

În folclorul evreiesc, Lilith era văzută ca un demon al nopții. Asta însemna numele ei, care se referea la o clasă de monștri din Mesopotamia ce le făceau rău nou-născuților. Dar cuvântul „lilith” nu face referire doar la „demon”, ci și la „bufință”, deoarece zeițele-demoni aveau aripi și în loc de picioare, gheare de pasăre.

Lilith este descrisă diferit, ca mama descendenților demonici ai lui Adam după despărțirea de Eva (prima sa soție), în literatura rabinică. În timp ce Eva a fost creată din coasta lui Adam, unele relatări susțin că Lilith a fost femeia implicată în Geneza 1:27, făcută din același sol ca Adam. Refuzând categoric să fie supusă soțului ei, Lilith l-a părăsit pe Adam și perfecțiunea Grădinii Edenului, iar cei trei îngeri au încercat în zadar să o forțeze să se întoarcă.

Un alt aspect interesant asupra poveștilor ce planează asupra lui Lilith este faptul că ea a părăsit raiul mult înainte de căderea lui Adam și a Evei. Prin urmare, Lilith nu a cunoscut niciodată moartea. 

Cum arăta Lilith în viața reală?

Te-ai întrebat vreodată cum arată Lilith? Un artist olandez a reuşit să recreeze portretul ei prin intermediul tehnologiei. Iată cum arăta femeia considerată prima soţie a lui Adam. Vezi portretul în Galeria foto.

Bas Uterwijk, un fotograf olandez și artist digital, creează portrete uimitoare ale unor figuri istorice celebre. Operele sale ne pot duce în Egiptul antic, Renaștere și Europa secolului al XVIII-lea, printre alte perioade de timp, conform mymodernmet.com.

Astrosens îți recomandă și: Lilith în Leu, din 8 ianuarie. Astrologul Daniela Simulescu: ”Provoacă, sperie, îngrozește” - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel