Lilith în Leu, din 8 ianuarie. Astrologul Daniela Simulescu: ”Provoacă, sperie, îngrozește” - VIDEO

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Lilith/Luna Neagră își sfârșește tranzitul în semnul Racului pe 8 ianuarie 2023, când va intra în Leu.

Pe 8 ianuarie, avem primul eveniment marcant al lui 2023: Lilith își va începe tranzitul prin semnul Leului, unde va sta până pe 3 octombrie.

Ce vrea Lilith? Testarea limitelor și noi obsesii. Ce vrea Leul? Iubire, creativitate, pasiune, romantism, aventuri, câștiguri, validare, trofee, atenție. Deci timp de aproximativ nouă luni vom îndrăzni cum nu am mai făcut-o de mult! Dar atenție că narcisismul va fi în floare!

Daniela Simulescu spune că este un tranzit care provoacă foarte multe frici. De ce? Pentru că Lilith a fost văzută întotdeauna cea care îngrozește, sperie și provoacă, iar cei care aud de ea, se confruntă cu tot felul de stări contradictorii.

Acum mii de ani, Lilith era cea care avea niște trăsături pe care societatea le respingea. Însă, revenim la anul 2023, iar astrologul spune că Lilith și energia sa există în fiecare dintre noi, indiferent de gen. În cazul în care o s-o respingem, ne va controla. Vrem să o acceptăm? Vom fi capabili să o folosim în avantajul nostru.

Nu putem vorbi despre Lilith până nu vorbim despre Lună. Lilith este Luna Neagră, punctul cel mai îndepărtat unde ajunge Luna în rotația sa în jurul Pământului. Este doar un punct matematic.

În astrologie, Luna este responsabilă de emoțiile noastre, partea inconștientă. Deci atunci când acestea sunt departe, nu mai avem acces la ele. Cu alte cuvinte, ne putem detașa astfel încât să luăm cele mai îndrăznețe decizii posibile. Ne rupem de rădăcini, de tradiție, de tot ce înseamnă apartenență. 

Dar nu putem discuta despre Lilith, dacă nu avem în vedere și pe Priap, punctul cel mai apropiat unde ajunge Luna.

În mitologie și în Biblie, există foarte multe referințe despre Lilith, care era femeia lui Adam, dinaintea Evei. Deși aceștia erau egali, Adam își dorea o relație cu o femeie supusă, mai ales pe plan intim. Lilith nu înțelegea acest aspect și uite așa a apărut despărțirea. Lilith a plecat, iar Adam a primit-o pe Eva.

Și din acest punct de vedere, acum mii de ani, Lilith era văzută ca "sfârșitul lumii", mai ales că a fost o femeie care nu a acceptat să fie supusă bărbatului ei. Nu se încadra în regulile bine stabilite ale societății. Era o vrăjitoare. O femeie exclusă, bănuită.

Revenim asupra faptului că în 2023, nu mai avem cum să vorbim despre Lilith ca acum sute sau mii de ani. În prezent, Lilith vrea detașare. Această energie de nesupunere și deconectare este întotdeauna supusă Priapului. Lilith se poate interpreta în raport cu Priap, iar dacă Lilith este independența, Priap este teama și trauma. Priapul este cel care doare, este o frică moștenită din copilărie sau de generații întregi.

În astrograma unei femei, Lilith este energia feminină nepătată, nesupusă. Independența.

În cea a unui bărbat, Lilith reprezintă punctul care îl obsedează foarte mult, mai ales pe plan intim. Sexualitatea lui.

Depinde și de casa și de semnul în care se află Lilith în fiecare astrogramă. De exemplu, Lilith în Casa a 10-a aduce capacități profesionale uimitoare.

În ultimele luni, Lilith a fost în Rac și acolo va sta până pe 8 ianuarie, când intră în Leu. Lilith este obsesia, detașarea și magnetismul, iar arhetipul Leului reprezintă creșterea, înflorirea, vitalitatea și bucuria. Mai mult, energia Leului vrea validare, respect și recunoaștere. Un narcisism, care se regăsește în fiecare dintre noi. Însă, odată cu tranzitul lui Lilith în Leu, narcisismul va fi la putere, ne vom duce obsesiv către el.

Până în octombrie, vom fi înclinați să arătăm cine suntem noi, ce facem, de ce suntem în stare, mai ales datorită acestui narcisism care poate să devină exagerat. Vom încerca să fugim de Priapul în Vărsător. Vrem să fim vizibili și să ne strigăm puterea, ca să obținem drepturi și vizibilitate crescută. Energia în Vărsător vrea drepturi egale, adevăr și corectitudine.

Așa că, pot apărea situații scandaloase și dramatism până în octombrie, cu Lilith în Leu și Priap în Vărsător. Pot să apară și lideri care apasă butoanele sensibile poporului. 

Lilith în Leu are o rană narcisică și un ego mărit. Ne vor activa doar oamenii aroganți, puternici sau vanitoși.

Lilith va face și alte aspecte pe parcursul tranzitului său în Leu, care pot produce și decizii la nivel înalt legate de sistemele economice. Merită să menționăm și data de 8 august, când Lilith în Leu face o conjuncție cu Venus retrograd în Leu. Din punctul de vedere al relațiilor, va fi un mic dezastru. Vom plăti scump pentru alegerile făcute vara viitoare la capitolul amoros sau ne vom da seama cât de mult am pătimit pentru anumite alegeri.

În final, cu Lilith în Leu, merită să te lași purtat și să îndrăznești mai mult, mai ales pe plan profesional și social.

Vezi și: Există beneficii când planetele sunt retrograde? DA! Învață cum să folosești retrogradările în favoarea ta 

Urmărește aici emisiunea completă, cu astrologul DC News Daniela Simulescu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel