Există beneficii când planetele sunt retrograde? DA! Învață cum să folosești retrogradările în favoarea ta

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Planetele retrograde nu sunt doar un "bau bau" de care să te temi. De fapt, totul pare să încetinească în Univers în anumite intervale, ceea ce-ți dă timp să reflectezi, să îți găsești liniștea și să te bazezi mai mult pe emoții și gânduri. Iată cum poți să te împrietenești cu aceste planete retrograde și ce beneficii îți aduc!

Încă din 2022, avem două retrogradări importante.

Astfel, retrogradarea lui Marte a început la 30 octombrie 2022 și se termină la 12 ianuarie 2023. Să nu omitem faptul că îi putem resimți efectele până pe 25 martie. Fiindcă vorbim despre o planetă personală, putem să resimțim destul de puternic acest tranzit. Retrogradarea lui Marte în Gemeni este cea care ne testează cunoștințele, răbdarea și cuvintele.

Totodată, pe 29 decembrie 2022, Mercur și-a început retrogradarea în semnul dur al Capricornului. Va dura până pe 18 ianuarie 2023, dar efectele se vor întinde până la 11 februarie. Mercur retrograd în Capricorn vrea să te învețe că dacă visezi cu ochii deschiși, acel ideal nu are cum să se întâmple. O să-ți amâne planuri sau obiective ca să-ți dai seama că pur și simplu nu merge.

Cu toate acestea, există și beneficii ascunse ale acestor retrogradări. Iată de ce poți ține cont!

1. Ia-ți timp pentru reflecție

Se spune că Mercur a început să se miște în retrograd ca să se gândească la tot ce a făcut și la festele pe care le-a jucat multor oameni. Conform acestui mit, Mercur se simțea vinovat pentru trecutul lui, dar și pentru modul în care i-a rănit pe cei din jur. Cu ocazia acestor retrogradări, ai putea să te inspiri din această lecție și să faci la fel.

Ia-ți timpul de care ai nevoie ca să te gândești la situațiile din viața ta. Deși nu trebuie să te judeci prea aspru, ar fi bine să-ți cureți conștiința și să înțelegi de ce ai spus anumite lucruri la un moment dat. Cunoaște-te mai bine.

2. Pune accent pe conexiuni

Când planetele sunt retrograde, nu trebuie să te izolezi de toți și de toate. Am putea spune că este un moment oportun să legi conexiuni, fie că vorbim despre vechi prieteni sau vechi parteneri. Asta nu presupune reluarea relațiilor, ci o simplă punte pentru a te conecta din nou cu oameni care au însemnat ceva pentru tine. Este un lucru minunat să menții legăturile cu cei cărora le pasă.

Poate fi vorba și de un prieten drag, pe care nu l-ai mai văzut demult.

3. Bucură-te de momente de relaxare!

Este recomandat să faci o pauză şi te relaxezi în timpul acestor retrograde planetare. Te pot ajuta să găsești liniștea și pacea. Pentru că nu este indicat să forțezi nimic în timpul retrogradărilor, acest lucru îți da șansa să pui mai mult accent pe tine și pe liniștea ta interioară.

Lasă telefonul deoparte măcar pentru câteva ore și fă ceva pentru tine! Citește, desenează, vezi un film, mergi la un curs de olărit, deconectează-te!

4. Scapă de traume și energii negative

Toată lumea are bagaje emoționale, așa că retrogradările te pot ajuta să îndepărtezi traumele și energiile care te încarcă negativ. Chiar dacă poate fi greu, alege să discuți despre supărările sau temerile tale. Nu te simți confortabil în durere, ci vorbește cu cei din jur sau mergi la terapie, dacă simți nevoia. Retrogradele sunt momentul optim să începi un proces de eliberare.

5. Fă o activitate care îți amintește de copilărie 

Un alt beneficiu al retrogradării planetelor? Îți oferă șansa optimă de a evoca copilul interior. Așa că bucură-te de o activitate ce îți amintește de acele zile. Mergi cu bicicleta, joacă-te cu cei mici, mănâncă o înghețată în parc așa cum făceai alături de părinți sau bunici. Ce poate fi mai frumos?

6. Obține claritate asupra rănilor mai vechi

Știm deja că planetele retrograde pot aduce în discuție certuri și tot felul de conflicte. Însă, îți oferă și un moment bun să remediezi și să mergi mai departe. Le poți cere iertare nu doar celor din jur, ci și ție. În ceea ce privește rănile mai vechi, dă-ți șansa de a înțelege mai bine ce se întâmplă. Ascultă ce au ceilalți de zis, indiferent dacă accepți sau nu părerile lor.

Îți recomandăm și: Lecția lui Mercur retrograd pentru fiecare zodie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel