Cititul în ceai. Ghidul începătorului pentru a interpreta mesajele din ceaşcă

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Arte Divinatorii
Cititul în ceai. Ghidul începătorului pentru a interpreta mesajele din ceaşcă (sursa foto: Flickr)
Cititul în ceai. Ghidul începătorului pentru a interpreta mesajele din ceaşcă (sursa foto: Flickr)

Taseografia, arta de a citi frunzele de ceai sau zaţul de cafea, este o formă de divinație care a luat naștere în Europa în secolul al XVII-lea, când ruta comercială chineză a adus ceaiul pe continent. Dacă se face corect, la fel ca o lectură psihică, frunzele de ceai pot prevestii viitorul sau vă pot oferi câteva sfaturi la fiecare înghițitură.

Cititul în ceai.  Simbolismul frunzelor de ceai și ghiduri pentru începători

Citirea frunzelor de ceai este chiar mai personal decât tarotul sau chiromanța și nu există reguli ferme cu privire la ceea ce trebuie să însemne fiecare simbol. În timp ce ambele cupe pot avea o pasăre, putem veni cu semnificații diferite. De exemplu, când văd un cal, mă gândesc la putere și mișcare, dar poate avea un sens complet diferit față de altcineva. Doar mergi după instinctul tău.

Iată un ghid rapid pas cu pas pentru citirea frunzelor de ceai.

Cum se citesc frunzele de ceai

De ce ai nevoie:

O cană albă (de preferat: o ceașcă de ceai)
Ceai cu frunze libere (nu în plic)
O farfurie mică (bol)
Hârtie
Pix

Instrucțiuni:

Pasul 1: Pregătiți-vă ceaiul așa cum faceți întotdeauna. Ceaiul cu frunze libere este metoda tradițională și preferată de citire a ceaiului, dar dacă nu aveți frunze de ceai, sunt bune şi cele la plic. Așteptați până când este complet infuzată și majoritatea frunzelor se scufundă. În acest timp, linişteşte-ţi mintea.

Pasul 2: sorbiți ceaiul încet, ținând ceașca în mâna mai slabă - dacă sunteți dreptaci, țineți ceaşca în stânga și invers. În timp ce beți, gândiți-vă la întrebările pe care le puneți. De exemplu, am întrebat ce îmi va urma în următoarele șase luni. Bea până când mai rămâne doar o jumătate de cană de lichid. Dacă utilizați un pliculeț de ceai, acum este momentul să îl tăiați şi continuaţi să beţi până mai rămâne puţin lichid, cât să se mişte frunzele în el.

Sfat: dacă beți ceai din frunze libere, așezați-vă gura în jurul marginii cupei și sorbiți în felul acesta pentru a vă preveni să vă înecaţi accidental frunzele de ceai.

Pasul 3: Învârtiți ceașca de trei ori în sens invers acelor de ceasornic. Întoarceți farfuria cu susul în jos și așezați-o deasupra cănii. Răsturnați ceașca, astfel încât majoritatea frunzelor şi un pic de ceai să se poată vărsa pe farfurie. Ceea ce rămâne este citirea ta. Dacă nu mai rămân frunze în ceașcă, ți-a rămas prea mult lichid. Se toarnă lichidul și frunzele din farfurie înapoi în cană și se bea până rămâne doar un pic de lichid.

Pasul 4: Ține cana în fața ta și citește-ți mesajul în sensul acelor de ceasornic, notând tot ceea ce vezi, toate formele și simbolurile, orice îți sare.

De exemplu, când m-am uitat în jos la ceașcă, am spus imediat cal, pentru că asta am văzut. Din nou, nu vă faceți griji că ceva este ridicol sau nu - doar scrieți-l, atunci vom aborda simbolismul. Dacă întâmpinați probleme la a vedea ceva, îndepărtați-vă de cană pentru o vreme sau faceți o fotografie, cu o mică distanță, totul ar putea deveni clar. Ceea ce am văzut în cana mea a fost: un cal în mijloc, un zâmbet, o pasăre, un S și câteva frunze plutitoare.

Pasul 5: După ce ați notat ceea ce ați văzut, este timpul să vă concentrați asupra locului în care este plasat. Cu cât frunzele sunt mai aproape de centrul cupei, cu atât este mai mare distanța în viitor. Deci, dacă există frunze în centrul cupei, acesta este viitorul sau rezultatul îndepărtat. Mânerul cupei este punctul tău de plecare, reprezentându-te pe tine însuți.

Pot citi în cafea în loc de ceai?

Da! Dacă nu sunteți un băutor mare de ceai, puteți citi, de asemenea, zațul de cafea. Doar urmați pașii de mai sus și înlocuiți ceaiul cu cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel