Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara. Anunțul ANM

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 26 mai 2023, 11:54 | Categorie: Vremea
pexels.com
pexels.com

Avertizare meteo generală. Doar câteva judeţe fac excepţie!

Meteorologii au emis o prognoză meteo de instabilitate atmosferică accentuată pentru vineri, 26 mai, în aproape toată ţara. 

Astfel, vineri, de la ora 12:00 la ora 23:00, va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. 

Educația de mediu în România: Zeci de mii de elevi și sute de profesori au participat la două proiecte importante

"În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni", a transmis ANM.

Schimbări climatice cauzate de Saturn în Pești: apele încep să sece

Vremea în Capitală 

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50...60 km/h. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade.

Vremea până la finalul lunii iunie. ANM anunţă ploi în toate regiunile

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi deficitar.

Vezi continuarea pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience