Consumul de droguri în familie. Psiholog: "Nevoia copilului nu este luată în calcul!"

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre riscurile la care sunt supuși copiii născuți din părinți care consumă droguri.

În cadrul emisiunii ”Ultrapsihologie” de pe DC News, psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre cum afectează consumul de droguri relațiile dintre parteneri dar și modul în care aceștia își cresc copiii. 

Ce impact au problemele legate de consumul de droguri în cadrul familiei asupra copiilor din punct de vedere emoțional și psihologic?

Totodată, care sunt dificultățile practice și emoționale întâmpinate de părinți toxicomani în ceea ce privește creșterea copiilor și îndeplinirea responsabilităților parentale?

„În primul rând, înțelegerea nevoilor copilului. De aici se pornește. Ar trebui să aibă o structură logică și argumentativă. Dar, din păcate, nevoia copilului nu este luată în calcul. Cam toată viața lui este un haos. Mama adesea nu îi dă de mâncare, ori îi dă doar bani să își ia un pachet, nu gătește în casă. Mama toxicoman trăiește într-o zonă foarte rea, în care chiar are nevoie de ajutor și de internare, de ajutor de specialitate. 

Desigur, să punctăm un lucru simplu. Sunt unii toxicomani care nu sunt așa de voie. Sunt de nevoie. În cazul în care apare un copil, subiectul respectiv va încerca să creeze o puncte de comunicare ce va fi susținută de dorință și drog. Dar evident că nu o să se întâmple nimic bun. Cât de afectat va fi copilul? Foarte. Mai ales că acel părinte nu va fi capabil să lase drogurile decât printr-o minune și o intervenție divină.”

Cum poate afecta consumul de droguri și comportamentele toxice relația dintre parteneri și implicit felul în care își cresc copiii. Psihologul Radu Leca oferă un răspuns.

„Comportamentul oscilează. De la un comportament isteric, la un comportament furios, la un comportament agresiv, episod psihotic în câmp informațional extins și o neimplicare clară în viața de familie. (...) Avem de a face cu un comportament în care se schimbă de la câteva minute la alte câteva minute, de la o oră la alta.

În toată această schimbare îngrozitoare pentru toată lumea este prins copilul. Copilul care este născut din doi toxicomani are deja probleme foarte mari atât emoționale cât și organice, pentru că un copil realizat pe cocaină, heroină, ecstasy lichid, Ketamină și altele o să prezinte la nivel psihoemoțional probleme uriașe.

Cât timp copilul a existat în pântecele mamei care este dependentă de droguri, fiecare celulă care a fost creată și a evoluat până la naștere a intrat în contact cu droguri. Vă rog din suflet să nu vă așteptați, stimați părinți ce vă drogați, să creați un copil perfect sănătos, sub nici o formă, niciodată, în niciun tip de Univers. 

Poți să vezi și: Psihologul Radu Leca despre divorțul de un partener psihopat: Realmente îl vezi cum se tăvălește pe jos!

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel